SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyametin büyük alametleri - 4

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2018 21:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 21:41
1- Duman: İman sahiplerini nezleye tutulmuş gibi bir duruma getiren ve kafirleri sarhoş eden bir dumanın çıkışı ve bütün yeryüzünü kaplaması
2- Deccal: Bu isimde bir şahıs çıkacak ve tanrılık iddiasında bulunacak. İstidrac denilen bazı olağanüstülükler gösterecek ve Hz. İsa tarafından öldürülecektir.
3- Dabbetü'l Arz: Bu isimde bir canlı çıkacak, yanında Hz Musa'nın asası ve Hz. Süleyman'ın mührü bulunacak, asa ile müminin yüzünü aydınlatacak, mühür ile kafirin burnunu kıracak, böylelikle tanımlama olacak.
4- Güneşin batıdan doğması: Evrenin tek hakimi olan Allah'ın emri ile güneş batıdan doğacak, bu olaydan sonra iman edenlerin imanı kendilerine hiç fayda vermeyecek.
5- Yecüc ve Mecüc'ün çıkması: Bu isimde iki topluluğun yeryüzüne dağılarak bir süre bozgunculuk yapmaları, kıyametin bir başka büyük alametidir.
6- Hz. İsa'nın gökten inmesi: Hz. İsa kıyametin kopmasına yakın, gökten inecek insanlar arasında adaletle hükmedecek, Hz. Muhammed'in (Peygamberimizin) dini üzere (İslam'a göre) amel edecek, deccalı öldürecek sonra da kendisi ölecektir.
7- Yer çöküntüsü: Biri doğuda, biri batıda, biri de Arap yarım adasında olmak üzere üç yer çöküntüsü meydana gelecektir.
8- Ateş çıkması: Hicaz tarafından büyük bir ateş çıkacak ve her tarafı aydınlatacaktır.
Tabii kıyamet alametleriyle alakalı hadis kitaplarında pek çok rivayet ve bilgi bulunmaktadır. Ahiretle ilgili diğer konularda olduğu gibi, kıyamet alametlerinin mahiyyeti konusunda da gerçek bilgi sahibi yüce Allah'tır. Onların gerçek yüzü bilinmez. Ancak bazı yorumlar yapılabilir. Mahiyyeti ise Allah'a havale edilir.
Kıyametin kopuşunu belirtmek ve koptuktan sonra bütün insanların mahşer yerinde toplanmak üzere dirilmelerini sağlamak için İsrafil Aleyhisselam'ın üfleyeceği boruya "Sur" adı verilmiştir. Bu borunun mahiyyeti de insanlar tarafından bilinmez. Sur da bütün ahiret hallerinde olduğu gibi dünya borularına benzemez ve benzetilemez. Kur'an ayetlerinden anlaşılacağı şekilde İsrafil Sur'a iki defa üfleyecektir. Birincisinde Allah'ın diledikleri hariç göklerde ve yerde olan her şey dehşetinden sarsılacak (Nefha-i Feza) korku üfürüşü her şeyi öldürecek, yıkılacak ve kıyamet kopacaktır. Nefha-i Saik (ölüm üfürüşü) ise insanların dirilerek mahşer yerinde toplanmaları şeklinde Allah'a koşacaklardır. Bunun adı da Nefha-i Kıyam, kalkış üfürüşüdür. İsrafil'in Sur'a üfürüşü arasındaki süre kesin olarak bilinmemektedir. Öldükten sonra dirilmeye "Bas" denilir. Yani bütün canlı yaratıklar tekrar dirileceklerdir. Ehli sünnet inancına göre bu diriliş hem bedenen, hem de ruhen olacaktır. (Bakınız İslam ilmi hali, cilt 1, sayfa 122- 126.)
Devam edecek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.