SON DAKİKA
Hava Durumu

KIYAMET YAKLAŞTI MI KISACA GÖZ ATALIM 3

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2021 16:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 16:55
Kıyametin büyük alametlerinden dördüncüsü ise güneşin batıdan doğmasıdır.
C-) Güneşin batıdan doğması. Evrenin tek hakimi olan Allah'ın emri ile Güneş batıdan doğacak. Bu olaydan sonra, 'inandım, iman ettim' diyenlerin iman etmeleri kendilerine bir fayda sağlamayacak ve kabul edilmeyecektir. Tövbe kapısı da kapanmış olacaktır. Çünkü bu büyük ve dehşet verici hadiseyi görünce yeis ve korku halindeki pişmanlık kişiye fayda sağlamaz.
D-) Yecüc ve Mecüc çıkması. Bu isimle iki topluluğu yeryüzüne dağılarak birçok bozgunculuk ve huzursuzluk çıkarmaları. Bu ifade Kur-an'da 2 yerde geçmektedir Kehf Suresi'nin 94 ve 95. ayetleri net ve açıktır. Bunlar yıkıcı, çapulcu ve yakıcı bir milleti ifade etmektedir. Nerede yaşadıkları hangi millet oldukları hususunda Kur-an'da açık bilgi yoktur. Enbiya Suresi'nin 95 ve 97. ayetlerinde geçmekte olan bu isimdeki iki kabilenin istikbalde (gelecekte) zuhur edecekleri (meydana çıkacakları) haber verilmektedir. Bunlar yeryüzüne dağılacaklardır.
E-) Birisi doğuda diğeri batıda olmak üzere bir de Arap Yarımadası'nda 3 yerde yer çöküntüsü olacaktır. Yer yarılacaktır.
F-) Aden tarafında Hicaz bölgesinde büyük bir ateşin çıkması ve her tarafa yayılması. İnsanları toplanma yerine sürmesi.
G-) Hz İsa'nın kıyamete yakın yeryüzüne indirileceği ve insanlar arasında adaletle hükmedeceği Hz. Peygamberimizin (Muhammed s.a.v.)'in dini İslam üzerine amel edeceği hadislerde bildirilmiştir. Bu bağlamda Müslüman’ın dikkat etmesi gereken konu şudur: Sıkça gündeme getirilen ve bazı şarlatanlar tarafından poh pohlanan Mehdilik meselesi üzerine dikkatli ve hassas bir o kadar da şüpheci olmamız gerekmektedir. Çünkü konu İsrailiyet'e dayanmaktadır. Bu yüzden çağımızda onlarca sahte Mehdi çıkmıştır. Bu manzara birilerinin işine gelmektedir. İşin ucunda bol miktarda siyasi ve maddi rant ekonomik çıkar vardır.
Sevgili okuyucularım. Kıyametin büyük alametleri incelenirken meydana geleceği haber verilen bazı alametlerin (işaretlerin) tabiat kanunlarını aşan, insan iradesinin dışında gerçekleşen olaylar olduğunu bilmemiz lazımdır. Mesela ayın ikiye ayrılması Şakkül Kamer hadisesi böyledir. Önemli olan yaşarken Kıyamet için hazırlıklı olmamızdır. O dehşetli an, o müthiş saat için bir hazırlığımız bir sermayemiz var mı ona bakmalıyız. Kur-an-ı Kerim'de Kıyametin geleceğinin kesin olduğu, vaktinin yaklaştığı ancak bahsedilen alametlerden sonra ansızın geleceği haber verilmiştir. Zamanını sadece Allah'ın bildiğine imanımız tamdır. Şanlı Peygamberimizin Ahir Zaman nebisi Latemül Enbiya son peygamber oluşu bunun en büyük delilidir. Komplo teorisi üretenlere gerek yoktur. Görünen ve yaşanan olaylar kıyametin yaklaştığını işaret etmektedir. İnancımıza göre kıyamet vaktini bilsek dahi elinizdeki fidanı dikmemiz gerekmektedir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.