SON DAKİKA
Hava Durumu

KIYAMET YAKLAŞTI MI KISACA GÖZ ATALIM 2

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2021 16:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 16:51
Kıymetli okuyucularım. Ekseri ilim adamları kıyameti 3 bölüm (safa) olarak ele almışlardır. Birincisi, kişi öldüğü zaman onun için küçük Kıyamet kopmuş demektir. Dünya baştan sona imar edilse ya da yıkılsa onunla bir bağı olmaz. İkincisi, "kıyamet-i vusta" yani orta kıyamettir. Ahlakın bozulduğu toplumu ayakta tutan milli, manevi değerlerin alt üst edildiği, maddenin ilahlaştırıldığı, toplumlar için yıkılışın ayak sesleri bir çeşit kıyamettir. Üçüncüsü ise büyük kıyamettir. Kıyamet ile ilgili çok yorumlar yapılmaktadır. Bunları incelediğimizde kıyametin alametleri (işaretleri) küçük alametler ve büyük alametler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunları birlikte inceleyelim.

1- Küçük alametler
Ölüm hadiselerinin, öldürme olaylarının artması. Fitnenin, anarşinin, huzursuzlukların çoğalması. Zinanın, şehevi duyguların açıktan teşvik edilmesi. İçki tüketiminin çoğalması, eğlence ve benzeri şeylerin çok fazla ilgi ve rağbet görmesi. Doğan birçok çocuğun nesebinin bilinmemesi. Erkeklerin sayılarının kadınlardan az olması. Müslümanların kendi aralarında çarpışıp savaşmaları. İhanetlerin ehline verilmemesi ve emanetlere ihanet edilmesi. Toplumda seviyesi düşük, kötü tabiatlı, çıkarcı ve maddeci insanların işbaşına gelmeleri. Zelzele, deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerin çoğalması. Güzel ahlakın iyice azalması, şerefli ve dürüst insanların horlanması. Kur-an'ın tavsiyelerine uymak yerine duvarlarda süs gibi asılması ve mesajlarına uyanların iyice azalması. Dini emirlerin ihmal edilmesi ve sözde sloganlarda kalması. En çok da ahir zaman nebisi (son peygamber olarak) Hz. Muhammed (s.a.v.) 'in gönderilmesi. Ben yorum yapmak istemiyorum. İlim adamları insan ve iyi amel sahibi samimi insanlar, yukarıda sıralanan hadiselerin meydana geldiği bir toplumda Kıyamet kopmuştur yorumunu yapmaktadırlar.

Kıymetli okuyucularım. Kıyamet' in büyük alametleri işaretleri şunlardır:
A-)
Duhan (Duman) İnsanları saracak (kuşatacak) olan yoğun bir dumanın çıkacağı ve müminleri nezleye tutulmuş gibi kâfirleri ise sarhoş edecek şekilde dünyayı saracağı ifade edilmiştir. Duhan Suresi'nin 10. Ayeti' nde Rabbimiz: "Göğün, insanları bürüyecek açık bir duman çıkaracağı günü gözetle. Bu elem verici bir azaptır" buyuruyor. Bazı rivayetlerde bu dumanın 40 gün devam edeceği ve yeryüzünü aşırı derecede ısıtacağı söylenmektedir.
B-) Deccal. İnsanları fitne ve fesada, şüpheye düşürecek olan yeryüzünde birçok fenalıklar yapacak olan Deccal bazı olağanüstü haller gösterecektir. Şerrin ve bozgunculuğu temsilcisi olarak bilinir. Hadislerde öyle anlatılır.
C-) Dabbatül-Arz. Bu isimde ortaya çıkacak bir canlı hadislerde, Kur-an'da adı geçmektedir. Nemil Suresi'nin 82-83. ayetlerinde Rabbimiz: "Onlar hakkında söz gerçekleştiğinde (gerçekleştiği vakit) yerden bir çeşit canlı (Dabbe) çıkarırız ki bu onlara insanların ayetlerimize kesin olarak inanmadıklarını söyler. O gün her ümmetten ayetlerimizi yalanlayanları toplarız. Onlar bir araya tutulup hesap yerine sevk edilirler" buyurmaktadır.  DEVAM EDECEK
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.