SON DAKİKA
Hava Durumu

KIYAMET YAKLAŞTI MI KISACA GÖZ ATALIM 1

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2021 20:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 20:46
Sevgili okuyucularım. Kainat nizamının bozulması, beklenen saatin gelmesi, mevcut şartların değişmesi, başka bir alemde yeni bir hayatın başlaması, bütün mevcudatın yaratılmışların dirilip, ayağa kalkıp toplanma yeri olan mahşere doğru koşması, insanların yaptıklarından hesaba çekileceği ve ahiret hayatının (ölümsüzlüğün) başlayacağı an Kıyamet. O dehşetli vakit gelmeden önce bir takım hadiseler meydana gelecektir. Bunlara da kıyamet alametleri denilmektedir. "Kıyamete inanmıyorum" diyen bir asistan bayana, "Siz dünyanın döndüğünü de inanmıyorsunuz" demiştim. Kaba bir şekilde "Saçmalamayın beyefendi" demişti. Ben de, "Her hareket eden şey duracağına göre, saatte bu kadar hızla dönen dünya durduğu zaman ne olur" dediğimde hiç beklemeden, "Parça parça olur" demişti. Bunun üzerine, "Hanımefendi siz kıyameti kopardınız. Allah da Kur'an'da dünyanın atılmış hallaç pamuğu gibi parça parça olacağını haber veriyor" demiştim. Sonra da o bayanın, "Ağabey Kur'an'ın her söylediğine inanıyorum. Senden ricam kılık kıyafeti mi dil uzatma" sözü olmuştu.
Sevgili okuyucularım. Sözlüklerde kalkmak, dikilmek, ayaklanmak mânâsına gelen Kıyamet terim olarak evrenin düzeninin bozulması, her şeyin alt üst edilerek yok olması, yok olan ve ölen şeylerin yeniden yaratılıp dirilerek ayağa kalkması ve mahşere (toplanma yerine) doğru yönelmesi demektir. Yani Kıyamet genel bir ölümden sonra genel bir diriliş demektir. Kıyametin kopması, aklın imkansız göreceği bir olay değildir. Kainatın, evrenin yaratıcısı ve yöneticisi olan Allah'ın evrendeki kâinattaki düzeni bozması, tabiatı düzenleyen kanunların alt üst olması, akıl açısından mümkündür. Kur'an'da kıyametin geleceği ile ilgili pek çok ayet vardır. Kıyamet Suresi'nin 6-12 ayetlerinde Yüce Rabbimiz: "İnsan kıyamet günü ne zamanmış diye sorar. İşte göz kamaştığı, ay tutulduğu, Güneşle Ay biraraya getirildiği zaman o gün insan, 'Kaçacak yer neresi' diyecektir. Hayır hayır kaçacak, sığınacak yer yoktur. O gün varıp durulacak yer sadece Rabbinin huzurudur" buyuruyor.
Kıymetli okuyucularım. Kıyamet'in kopacağı zaman, kıyamet saati insanlara bildirilmemiştir. Lokman Suresi'nin 34. ayetinde Rabbimiz, "Kıyamet vakti hakkındaki bilgi ancak Allah katındadır" buyurarak bizleri uyarmıştır. Ayrıca Araf Suresi'nin 187. ayetinde, "Sana kıyametin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki: onun ilmi ancak Rabbimin katındadır. Onun vaktini Ondan başkası açıklayamaz. O göklere de bir yerlere de ağır gelmiştir. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu bekliyormuşsun gibi sana soruyorlar, de ki: Onun bilgisi ancak Allah katındadır. Ama insanların çoğu bunu bilmezler" buyurmaktadır.
Sevgili okuyucularım Müslüman için önemli olan kıyametin kopuk zamanını bilmek değil Onun kopuşu ile başlayacak olan ebedi hayata iyi hazırlanmaktır Şanlı Peygamberimizin mübarek sözlerinde, onun yaklaştığını gösteren alametler (işaretlerden) bahsedilmiştir. DEVAM EDECEK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.