SON DAKİKA
Hava Durumu

KIYAMET ALAMETLERİNDEN BAZILARI ŞUNLARDIR

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2022 16:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2022 16:06
Kıymetli okuyucularım.
Anarşi, karışıklık, huzursuzluk ve fitnelerin yayılması ölüm hadiselerinin çoğalması
Zamanında fakirlik ve garip muhtaç olan insanların bile zaman zaman para kazanmada ve yüksek binalar yapmada birbirleriyle yarışması.
Zina, fuhuş türü en çirkin işlerin açıkça yapılır olması. İçki tüketiminin ve uyuşturucu tüketiminin artması, eğlence ve sefalet dolu şeylerin iyice rağbet görmesi. Doğan bazı çocukların nesebinin bilinmemesi. Erkeklerin azalıp (dünya genelinde) kadınların çoğalması. İslâm dünyasının Müslümanların kendi aralarında çarpışması. Emanetlerin işin ehline verilmemesi. Ehil olmayanların düşük seviyeli, kötü tabiatlı hain ve zalim insanların iş başına gelmeleri.
Zelzele, deprem türü doğal afetlerin dünya genelinde çoğalması. Toplumlarda iyi ve güzel ahlakın bozulması. Şerefli ve dürüst insanların horlanması. Dünya malına adeta tapılması. Bu çirkin ve bozuk yaşantı içinde ızdırap çeken samimi bir Müslüman’ın ölümü arzulaması. Sahte ve yalancı peygamberin türemesi. Kuran'ın süs eşyası gibi duvarlara asılması. Okuyanların ve ona göre amel edenlerin iyice azalması. Bu arada kıyametin ilk alametinin sevgili Peygamberimizin (ona selam olsun) bu dünyadan ayrılması yani vefatıdır.

Sevgili okuyucularım.
Yukarıda sıralanan hadiseler kıyametin ilk alametleridir. Biz bunlara kıyametin küçük alametleri diyoruz. Bir de son alametler vardır. Onlara da kıyametin büyük alametleri denir. İslam alemine ve dünya geneline baktığımızda kıyametin ilk alametleri'nin tamamı zuhur etmiştir (meydana gelmiştir). Kıyamet, kâinat düzeninin bozulması, değişmesi ve ahiret hayatının ilk safhası, ilk başlangıcıdır. Pratik anlamı ise ayağa kalkmak, dikilmek, kıyam etmek ve dirilmek demektir. Bir başka deyişle kıyamet, beklenen saat demektir. Bu saat geldiğinde mevcut hayat şartları değişecek düzen bozulacak ve başka bir âlemde yeni bir hayat kurulacaktır. Kıyametin vakti insanlara bildirilmemiştir. Tıpkı ölüm vakti gibi gizlenmiştir. Ölüm başa geldiği gibi hiç beklenmedik bir anda kıyamet de kopacaktır. Yerlerin göklerin düzeni bozulacaktır. Her şey fani olacak bütün varlıklar kesin bir yokluk yaşayacaktır. Sonra da ilahi kudret ve emirle yeniden diriliş gerçekleşecektir. Herkes mahşer alemine toplanma yerine sevk edilecektir. İşte bunun adı "Ölümden sonra dirilmedir."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.