SON DAKİKA
Hava Durumu

KİM DOST KİM DÜŞMAN KİMİNLE DİYALOG OLACAK Kİ (3)

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2021 17:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 17:34
Dost kim düşman kim sorusuna cevap bulmak için yakın tarihimizdeki siyasi ve politik gelişmeleri bakmak lazım. Mesela 1979'daki İran Devrimi mesela Afganistan'da Davut Han'ın devrilmesi ve yönetiminden uzaklaştırılması. 1979'da Sovyet ordusunun Afganistan'ı işgali, Sovyet yanlısı yönetime karşı olan mücahitlerin çok büyük bir direnişle Sovyet ordularına aşırı kayıplar vermeleri. İran'da Ayetullah Humeyni'nin dışarıya yanı başındaki ülkelere rejim ithaline kalkışması, Türkiye için bir tehlike oluşturmaya başladı. Amerikan yanlısı olan Şah Rıza Pehlevi'nin İran'da devrilmesi, Amerika'nın İslam devletleri üzerindeki politikalarını gözden geçirmesi kaçınılmaz oldu. Yedekte tuttuğu diğer senaryoları planları devreye soktu. Devrim muhafızları denilen oluşum İran'da söz sahibi olacağız diyordu. Bunlardan birisi de Merkezi Lübnan'da bulunan Hizbullah'tır. Amerika'nın İslam coğrafyasında güç kaybına tahammülü yoktur. Afganistan işgalinde Rusya'nın asıl amacı Hint Okyanusu'na inmek ve İran üzerinden Basra Körfezi'ne ulaşmaktır. Dünya ülkeleri Sovyetle'rin bu hareketinden rahatsız olmuştur. Kutup başı bilinen Amerika bu olaya sessiz kalmıştır. Sovyetlerle aralarındaki Antlaşması ve Sovyetlere yaptıkları ihracatını kesmiştir. Amerika'nın başını çektiği ülkeler 1980'de Sovyetlerde yapılacak olan Yaz olimpiyatlarını boykot ederek katılmamıştır. Sovyetler'in işgali 1989 yılında BM (Birleşmiş Milletler) gözetiminde son bulmuş ve Afganistan'dan çekilmiştir. Kime ait olduğunu bilmediğim şu ifadeler olay olayları özetlemektedir:

"Elleri ayakları iplerle bağlı zavallı kuklalar. Uyanık olmazsa Millet hep sahibinin dili ile havlar ve kuklalar milli mücadele edince birer birer kopar kartondan ipler. Sahipleri ile beraber yok olup gider havlayan köpekler. Geride bıraktıkları sadece kandır, hüsrandır, bozgundur." Bak. Küfre Açılan Kapı. Dinler Arası Diyalog sayfa 31. Fikri Atılbaz
Bugünkü manzara ise tam bir rezalettir. Amerika PKK, PYD, YPG gibi terör örgütü katilleri hala desteklemektedir. Suriye'de burnumuzun dibinde yeni üstler kurmanın ihanet içindedir. Rusya'nın tutumu malumdur. Libya' da desteklediği sözde komutan bir haindir. Yunanistan, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğerleri... Neticede Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Onun için yürekler bir vurmalıdır. Siyasi ihtiraslar milli menfaatlerin önüne asla geçmemelidir. Bu noktada milletimiz olanları bitenleri takip etmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.