SON DAKİKA
Hava Durumu

KAPİTALİZMİN UŞAKLARI İSLAM'IN YÜZ KARALARI

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2021 15:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 15:07
Bugün 22 Aralık 2021 Çarşamba. Televizyonda sabah haberlerini izliyorum. Bir taraftan da çayımı içiyorum. Peş peşe iki haber beni perişan etti. Birincisi Dubai Şeyhinin boşandığı eşine 550 milyon ödemesi için yüksek mahkeme kararı. İkincisi, Afganistan'da kadınların açlık ve yoksullukla mücadele için ikinci el eşyaları pazarda satmaya mecbur kalmaları. Derin bir yuh çektim. Kendi kendime söylendim. Nerede İslâm'ın insanlık ufuklarına doğru kanatlanıp uçtuğu zamanlar. Nerede dost ve kardeş gönüllerin kucaklaştığı o mutlu zamanlar. Nerede vefakâr ve cefakâr insanlar. Nerede idare etmekle yükümlü olduğu insanlara sırtında erzak taşıyan liderler. Nerede vazife ve görev şuuru ile yaşayanlar. Ve nerede şahsi işlerini görürken, milletin ve devletin bir mumunu, bir dosya kağıdını bile harcamaktan kaçınan devlet adamları.

Kıymetli okuyucularım
Emperyalizmin ve kapitalizmin entrikalarına ve oyunlarına malzeme olmaktan utanmayanlar cadı kazanında rol kesiyorlar. Utanma yok. Arlanma yok. Haysiyet ve onur ayaklar altına alınmış. Bunların ve bunlar gibilerin her tarafı şeyh olsa, emir olsa, kral olsa, devlet başkanı olsa ne yazar. Bunlar İslâm'ın yüz karası Müslümanların maskarası durumunda piyonlardır. Bunlara Müslüman demek bile bana abesle iştigal geliyor. Çünkü Müslüman'ın tarifini Sanki Peygamberimiz (Ona selam olsun), şöyle yapıyor. "Müslüman Müslüman'ın elinden ve dilinden emin olunan (zarar görmeyen) kendisini güvende hisseden kişidir. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" şeklinde birçok tarih ve kaynak.

Kuran-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 34. ayetinde, "Rabbimiz altın ve gümüşü (parayı) biriktirerek çalıştırmadan atıl halde tutarak Allah yolunda harcamayanları büyük bir azap ile müjdelemektedir" buyruluyor.

Kıymetli okuyucularım
Şu fistan Müslümanları, sakal sarık Müslümanları, peçe Müslümanları ile slogan Müslümanları İslam'ın yüz karası olmuşlardır. Eğer günümüzde açlığa, yokluğa, çaresizliğe terk edilen masum ve savunmasız çocuklar, itilen kakılan kadınlar varsa (ki çok var) suçlular ve mesuller bellidir. Vahdet (birlik beraberlik) dini olan ve insanlığı cihan-ı şümül mesajlarla mutluluğa kavuşturan İslam'ı ilk dönemlerden itibaren sabote eden, yalanlayan ve putlarının kölesi olan Ebu Cehillerin, Ebu Leheplerin bugünkü müritlerinin de putu para olmuştur. Ne kadar mı diye sorarsanız, bir boşanma davasında 550 milyon Sterlin ödeyecek kadar. Tabii bunlar bir habere yansıyanlar. Ya duymadıklarımız, bilmediklerimiz. Bütün bunların bedelini birileri ödeyecektir. Onları hiç kimse rahmetle de anlayacaktır. Hele geberip gitsinler. Diyor ya Mevlana, "Bu topraklar nicelerini yedi bitirdi de kemiklerinden dahi eser kalmadı." Gün ola harman ola...
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.