SON DAKİKA
Hava Durumu

KANA DOYMAYAN VAMPİRLER, KURULAN TEZGAHLAR

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2021 18:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 18:11
Kıymetli okuyucularım
Tarihte kana doymayan devamlı kan akmasından hoşlanan insanlar vardır. Onlara göre ölüm, ölümü çağırır. Kan kanı davet eder. Savaş yeni savaşlar hazırlar. Dünyayı ikiye bölen 1. Dünya Savaşı'nda 16 ülke savaşa karışmış 1 milyar 170 milyon 735 bin kişi bu savaştan etkilenmiştir. 65 milyon 600 bin asker fiilen savaşmış, 93 milyon 323 bin kişi ölmüş, 38 milyon 481 bin  kişi kaybolmuştur. Bak. Hayat Ansiklopedisi. Dünya Savaşı maddesi.

Tarihin kanlı savaşlarından birisi de II. Dünya Harbi'dir 57 millet (ülke) savaşmış 36 milyon insan can vermiştir. 6 Ağustos 1945 sabahı Hiroşima'da patlayan ilk atom bombasında 66 bin insanın ölümü 40 bin insanın yaralanması, Navazaki'deki patlayan 2. atom bombası ile 37 bin insan ölmüş, 40 binden fazla insan yararlanmıştır. Bunların olumsuz tesirleri hala sürmektedir.
Aslında Balkan savaşları ve Cihan harplerinden sonra insanlığın geçirmiş olduğu tecrübelerden sonra gönül isterdi ki barış ve aydınlık dolu bir dünya olsun. Maalesef tam tersi ve tam aksi yönde gelişmeler yaşanmış, emperyalist ve kapitalist güçler birleşerek insan öldüren yeni silahlar yapmaya başlamışlardır. Ölüm makineleri çoğalmıştır. NATO 'Varşova Paktı' Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya ile Avrupa Birliği'nin öncülüğünde sanki üçüncü bir cihan harbi çarpışmasının ön hazırlıkları yapılmaktadır. Bunun işaretlerini Üçüncü Dünya ülkeleri denilen geri kalmış milletlerin üzerinde kobay misali denemelerini görüyoruz.

Kıymetli okuyucularım
Kana doymayan emperyalist ve kapitalist bloklar dün Kore'de, Vietnam'da, Eritre'de, Kamboçya'da, Filistin'de tuzaklarına devam etmişlerdir. Bugün de Suriye, Irak, Filistin başta olmak şartıyla ihanetlerini devam etmektedirler. Nükleer silahlar döneminde yaşadığımız günümüzde çıkacak olan birçok savaş insanlık alemi için kıyamet olacaktır. Ateşle oynayan bu vampirler 3. Dünya harbi için ellerindeki kıvılcımları söndürmelidirler.

Bu bağlamda "Yurtta sulh ve barış cihanda (Dünyada) sulh ve barış" diyen Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Netice itibariyle dünya barışına yapılan saldırılar tüm insanlığa yapılmaktadır. Bunun bilincinde olan insanlık alemi tahriklere ve şahısların kaprislerine ve egolarına kapılmamalıdır. Dünya insanlığını çok ciddi bir şekilde tehdit eden bir başka konuda açlık problemidir. Bunu da sorumluları kapitalist ve emperyalist küresel katillerdir. Bu noktada tarım havzaları, verimli topraklar muhafaza edilmelidir. Kan sülükleri istemese bile.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.