SON DAKİKA
Hava Durumu

KADİR GECESİ’NİN ANLAMI (2)

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2020 17:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 17:52
 
Kadir Gecesi’nden nasibi olmayanlar, onun şeref ve faziletinden istifade edemeyenler kimlerdir.
Gelin birlikte inceleyelim.
1-) İçki, kumar, zina, rüşvet ve yoksulların, yetimlerin hakkına tecavüz edenler. Yani büyük günahlara devam edenler. Pişman olmayanlar.
2-) Akraba ziyaretlerini, sıla-i rahimi terk edenler.
3-) Ana ve babasına isyan edenler ve onlara bakmayanlar.
4-) Devamlı küs durup, barışmak istemeyenler.
5-) Faiz yiyenler ve hırsızlık, gasp gibi suçlara devam edenler.
6-) Faldan, kehanetten, boş sözlerden medet umanlar ve ona inanlar.
Merhum Arif Nihat Asya Kadir Gecesi için şöyle diyor; “Dağlar var içi oyuk, günah var sırtımızda yük, bin geceye bedeldir, Kadir’in kadri büyük”
Kadir gecesini nasıl kutlamalıyız?
Önce bir daha bozmamak kaydı ile günahlarımıza tövbe edip, pişmanlık duymalıyız. Hem Allah’a, hem meleklere ve ruhlara hem de kendimize yalan söylemekten vazgeçmeliyiz. Tövbemiz öyle olmalıdır. Kadir Gecesi’nde hava ne soğuk ne sıcaktır o gece de tam bir suhulet ve rahatlık vardır. Güneş yakıcı bir halde değildir. Bu belirtiler Kadir Gecesi’nin işaret ve alametlerindendir. Kadir Gecesi sabahında güneş berrak olur ve öyle doğar. Hz.Aişe annemiz ”Ey Allahın Resulü bir gecenin Kadir Gecesi olduğunu anlarsam, o gece de ne diyeyim” diye sordu. Allah Resulü şöyle buyurdu; “Ya Aişe. Bir gecenin Kadir Gecesi olduğunu anlarsan şu duaya devam et; Allah’ım şüphesiz sen affedicisin. Günah bağışlamayı seversin. Benim günahımı da bağışla.” Başka bir ifade ile “ Allah’ım muhakkak sen affedicisin. Affetmeyi seversin. Beni de affet.” Tavsiyesinde bulunmuştur. Kadir Gecesi çok kuran okumak, bildiğimiz sureleri çok tekrar etmek önemlidir. Namazlarımızı kaza etmek, Allah rızası için nafile namaz kılmak ve her rekatta Kadir Suresi’ni , ikinci rekatta ise İhlas Suresi’ni 3 defa okuyarak iki rekatta bir selam vererek namaz kılabiliriz. Bu arada rukü ve secdelerimizde üç yerine beş, yedi ya da on bir defa “Sübhane rabbiyel azim” secdede ise  “Sübhane rabbiyel ala” demek farz olur. Birlikte doğa edelim. “Allah’ım sen affetmeyi seversin. Bizleri, ana ve babalarımızı bağışla. İyiliklerde bizleri daim eyle. Kötülüklerden naim eyle dertlerimiz de hastalıklarımızda şifa eyle vatanımızı payidar, milletimizi bahtiyar eyle. Yöneticilerimize asil ve sıratlı müstekim üzere olmalarını nasip eyle. Sana hamd olsun. Sana şükürler olsun. Bizi bağışla Allahım. Amin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.