SON DAKİKA
Hava Durumu

İSLAMCILAR VE ALDATMACILAR

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2020 17:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 17:53
İran Şahı Yezdicerd kendisine yardım yapması için, Çin Kral’ına bir mektup gönderiyor. Çin Kral’ı gelen elçiye “Krallar düşmanlarına karşı birbirlerine elbette yardım etmelidirler. Sizi memleketinizden çıkaran bu milletten bana bahset, bakıyorum onların az, sizin çok olduğunuzu söylüyorsun. Böyle az bir kuvvetin, sizin gibi büyük bir kuvveti yenmesi, onlarda hayır, sizde şerrin olduğuna dalalet eder” diyor. Elçi “İstediğini sor” diyince, Çin Kral’ı “Onlar sözlerini yerine getiriyorlar mı?” Diyor. Elçi “Evet” cevabını veriyor. “Evet  getirirler.” Çin Kral’ı tekrar soruyor; “Neleri haram, neleri helal sayıyorlar?” Elçi bunu da izah ettikten sonra, Kral; “Kendilerine helal olanı haram, haram olanı helal yapmadıkça asla mağlup olmaz” diyor. Sonra da Müslümanlar’ın diğer özelliklerini öğreniyor ve İran Şahı Yezdicerd’a bir mektup yazıyor. Mektup aynen şöyledir; “Sana bir ucu Çin’de, bir ucu Merve’de olan bir ordu göndermeme hiç mani yoktur. Bunu da yapmam gerekir. Fakat elçinizin bana anlattığı bu millet dağları yerinden sökmek istese söker. Onlar bu hal üzere yaşarlarsa emir verildiğinde beni dahi yerimden oynatırlar. O halde onları razı ederek anlaş. Sana dokunmadıkça onlara dokunma” diyor.
Bir başka hatırada samimi Müslümanlardan bahsedilirken şu ifadeler mevcuttur; “Müslümanlar aralarında adaleti yerine getirmek için liderlerinin (Krallarının) oğlu dahi olsa hırsızlık yapınca elini keserler. Namusa tecavüz etseler, zina yapsalar, yapanları recmederler.” Ayrıca Heraklius Konstantiniyye çıktığında samimi ve ihlaslı Müslümanların durumu hakkında, şu bilgileri alıyor; “Onlar yani ihlaslı Müslümanlar yollarda kimin bir şeyini yerlerse parasını verirler. Asla harama el uzatmazlar. Kimsenin hakkına tecavüz etmezler.” Bakınız; Hadislerle Hz. Peygamberimizin ve Ashabı’nın yaşadığı Müslümanlık: Cilt 5 syf. 2110 - 2112.
İslam’ı kullanarak İslamcı geçinerek insanları aldatan sahtekarların ve istismarcıların İslam alemine, Müslümanlara verdiği zarar ve ziyan yürekler acısıdır. Hala bu çirkin oyunların piyonları devrededir. Onun için dünyamızda milyonlarca çocuk açlık ve yoksulluktan ölmektedir. İslam yaşamakla olur. Slogan Müslümanlığı sadece birbirlerinin işine yarar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.