SON DAKİKA
Hava Durumu

İNSANLARLA ALAKALI NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2022 17:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 17:01
Kıymetli okuyucularım.
Kan emici vampirlerin insan kasabı katillerin adı ve ünvanı lider diye takdim edilen cinayet şebekelerinin, komutan denilen kuduz itlerin artırdığı toplu mezarları ve üst üste atılan insan cesetlerini görünce insanın haykırası geliyor. Bu vahşilere kravatlı smokinli, üniformalı canilere "Yuh" desek sese yazık, "Tüh" desek tükrüğe yazık olur diyorum. Bunlar katıksız ve yorumsuz katmerli katiller ve lanetli tipler. İşte Nebe Suresi'nin 40. Ayetinde Rabbimiz bu insan kılıklı katiller için şöyle buyuruyor:
"Biz sizi yakın bir azap ile uyardık. O gün kişi ellerinin ne takdim ettiğine neler yaptığına bakacak ve kafirler 'Ah ne olaydı da keşke ben de toprak olsaydım' diyecektir" uyarısı yapılmaktadır.

Kıymetli okuyucularım.
Bir sohbette Zembilli Ali Efendi'ye soruyorlar: "İnsanlarla alakalı ne düşünürsünüz?" Cevabı manidardır. "İnsanları severim ama hepsini değil. Hayvanların hepsi sevilmeye layık oldukları halde insanların hepsi sevilmeye layık değildir. Bazen insanlar hareket ve davranışlarıyla hayvanlardan daha aşağıya düşerler" diyor. Kendisine tekrar şu soruyu yönetiyorlar: "Sizce insan mı hayvanlardan üstün, yoksa hayvanlar mı insanlardan üstün?" Tekrar şu cevabı veriyor:
"İnsanlar hayvanlardan üstün bir yaratık olmalarına rağmen onların da insanlardan üstün tarafları vardır. Mesela hayvanların içinde hiçbir müşrik (Allah'a şirk koşan) ve inkarcı kafir yoktur. Hiçbir yalancı dolandırıcı sahtekar ve münafık yoktur" diyerek canlılar alemi ile ilgili görüşlerini açıklıyor.

Kıymetli okuyucularım.
Şu fani geçici dünyada isim yapmak, ün salmak insanlara kendini kabul ettirmek için her türlü iyi kötü ne varsa işleyenler hala mevcuttur. Örneğin Cemil Paşa'nın İstanbul Şehri'ne belediye başkanı olduğunda bir çok yerleri istimlak edip, cadde park ve imara açtığında Borazan Tevfik bıyıklarını kesmiştir. Birgün Haydarpaşa vapurunda Borazan Tevfik'e sorarlar.  "Maşallah Tevfik Bey bıyıklarına ne oldu?" Borazan Tevfik gülümseyerek şu cevabı verir: "Cemil Bey istimlak etti de ondan bıyıklarım kesildi." Diyerek nükteli şekilde vaziyeti geçiştirir. Dünya hayatı aldatıcı ve yalancı.
Belki de bu yüzden olacak ki kıyamet koptuğunda, tek bir canlı kalmadığında şu çağrı olacaktır. "Ey alçak zilletli ve aldatıcı dünya... Hani mal mülk sahipleri, hani evlat sahipleri, hani krallar, melikler, insanlara zulmedenler hani baskı ve cebren iş yaptıranlar? Şimdi mülkün sahibi kimdir?" Cevap verecek tek bir canlı yok. Kur'an cevap veriyor: "Lillahi Vahidül Kahhar. Mülkün zerreden kürreye kainatın sahibi yoktan var eden Allah'tır." Vurguncular, soyguncular, zalimler, adaleti çiğneyenler, kendini bir şey zannedenler artık uyanalım!
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.