SON DAKİKA
Hava Durumu

İNSAN: VARLIK ALEMİNİN ODAK NOKTASIDIR

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2020 17:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 17:12
Kainatta var olan her şey insan içindir. Dinlerin ve ilahi kitapların muhatabı insandır. Bir takın beşeri sistemlerin, kanunların ve diğer yasaların muhatap aldığı varlık, yine insandır. Çünkü bunların tamamının tatbik edilmesi ve uygulamam alanı insan vasıtası ile olur. O yüzden insanın tahribatı ve bozulması, varlık aleminin bozulması demektir. Geldiğimiz noktada insanlık tahrip edilmiştir. Her şey paraya ve çıkara endekslenmiştir.

“Gelsin paralar, merhaba piyonlar” mantığı insanlığı kuşatmıştır. Kime ait olduğunu bilmiyorum ama söyleyen kişi sanki bugünleri görmüş. “Hakikat pantolonunu giyinceye kadar, yalan dünyayı iki kere dolaşmış olur” demişler. Tam da o günleri yaşıyoruz. İnsanlık denilen varlık kainatta ki diğer canlı türlerinden birisidir. O yüzden insanlığın yaratılmış diğer canlı türleri arasındaki yeri birileri tarafından basitleştiriliyor. Hatta cansız maddelere kurban ediliyor Böylece insan varlık alanındaki yerini tayin etmekte zorlanıyor. Halbuki insan adı verilen bu türün diğer canlı ve cansız varlıklardan ayrılması “İnan ve kültürel” yönüyle olur. Yani insanlığın devamı kuşaktan kuşağa yaşayan zincir halkası elbette kendiliğinden evcilleşmemiştir. Hz. Adem’le başlayan ilahi mesajlar ve ilahi emirler insanı yeryüzünün efendisi yapmıştır. Diğer canlı ve cansız varlıklar insanlığın emrine verilmiştir.
Hem yeryüzü hem de gökyüzü içindekilerle beraber insanlığa hizmet eder Aslında insan yerle gök arasındaki teması sağlayan şerefli varlıktır. Dolayısıyla insan kendi başına bir alem ve bir alandır. Bu alan içerisinde süfli denilen alçak insanlar da vardır. Ulvi denilen şerefli insanlar da vardır. Onun için Rabbimiz boş ve lüzumsuz yaratılmadığımızı, Tekrar Allah’a döndürüleceğimizi insanlara haber vermiştir. Seçkin insanlar olan Peygamberler silsilesinin gönderilme sebebi de budur. Yani her şey insan içindir. İnsan ise Allah içindir. İşte bunu fırsat bilen bir takım sahtekarlar, insanı tahrip etmek için, insanı süfli arzulara alet etmek için dinleri, mezhepleri kullanmaktan çekinmemişlerdir. Bir kısmı ise inkar yoluyla ihanetlerine devam etmektedirler. Bu itibarla insanlık bilgi doğuracağına Allah’a kulluk için yaratıldığını ilave etmelidir. Aksi takdirde parakolikler, dünyaperestler ve maddenin uşakları insanlığı tahribe devam edeceklerdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.