SON DAKİKA
Hava Durumu

İbretli sözler ve nasihatler (3)

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2017 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 21:47
‘’Kendini sev, sana iyilik edeni sev, iyiliği güzelliği ve güzeli sev. Kendine yakın bulduklarını, ruhunun uyuştuğu kimseleri sev. Hepsinden öte sana bunları veren Allah’ı sev…(İmamı Gazali)
‘’İşitin Ey Yarenler ! Aşk bir güneşe benzer. Aşkı olmayan gönül, Misal-i taşa benzer.’’
‘’Hiçbir el gönülden ayrı iş yapamaz. Sıradan otlar bir ayda yetişir. Fakat kırmızı gül ancak bir yılda yetişir.’’ (Mevlana)
‘’İhtiyarlık gençliğin sonu ve neticesidir. Netice ise başa bağlıdır. Gençliğini iyi geçirenin ihtiyarlığını da iyi geçireceği umulur.’’ (Molla Cami)
‘’Allah mahşerde halka(kullarına) seslenecek: Kıyamet günü için armağanınız nerede? Cevap veren yok. Yine Yüce Allah cevap veriyor: Tıpkı sizi yarattığım şekilde yalnız ve azıksız olarak bana geldiniz.’’(Mevlana)
‘’Bir sıkıntı ile karşılaştığınız zaman Rabbimize dönüp; ‘Benim büyük bir derdim var’ demeyelim. Derdimize dönüp ‘Benim büyük bir Rabbim var’ diyelim.’’ (Mevlana C. Rumi)
‘’İnsanlar birbirinin dışını görür. Allah-u Teala ise hem içini hem dışını görür. Bunu bilen bir kimsenin işleri  ve düşünceleri edepli olur.’’ (İmam-ı Gazali)
‘’Tevazu(alçakgönüllülük) ilmin meyvesidir. Tevazu, alçak gönüllülük şeref süsüdür. Tevazunun meyvesi yükselmektir. Kanaatin meyvesi azizliktir.’’ (Erzurumlu İb. Ha.)
‘’Madde karanlığı, akıl nuru, cehalet karanlığı, ilim nuru, nefis karanlığı, marifet nuru, gönül karanlığı, aşk nuru ile aydınlanır.’’ (Hacı Bektaşi Veli)
‘’Sabır ve tahammül sana zehir gibi görünür. Fakat içine yerleşince bal kesilir.’’ (Sadi Şirazi)
‘’Her şeyi boğazına atan zengin, fakir hükmündedir.’’ (Hz. Ali)
‘’Allah-u Teala’nın kuldan yüz çevirdiğine en büyük işaret, kulun kendine fayda vermeyecek boş şeylerle ilgilenmesidir.’’ (Cüneydi Bağdadi)
‘’Eğer bir gün keşke demek istemiyorsanız üç şeyi doğru seçin: eşinizi, işinizi ve arkadaşınızı.’’ (Hz. Ali r.a.)
‘’Malım, mülküm, servetim hepsi evde kaldı. Eşim, dostum, akrabam geçtiğim yolda kaldı. Dostlarımdan birisi benden hiç ayrılmadı. Allah için yaptığım bende kaldı.’’ (Hacı Bektaşi Veli)
‘’Hasis(cimri) sarraf(kuyumcu) kendine bir başka kese diktir. Mezarda geçen akçe onu biriktir.’’
‘’Kainatta ne varsa suda yaşadı önce. Üstümüzden su geçer doğunca ve ölünce.’’ (Necip Fazıl Kısakürek)
‘’Kim iradesini dininin hizmetçisi yaparsa, her güç ona boyun eğer. Kim de dinini isteklerine alet ederse, başı dertten kurtulmaz.’’ (İbn-i Araki)
‘’Sevgi, muhabbet kaynar, yanan ocağımızda bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda. Hırslar, kinler yok olur aşkla meydanımızda. Aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda.’’ (Hacı Bektaşi Veli)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.