SON DAKİKA
Hava Durumu

İbret verici sözler ve nasihatler

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2017 19:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 19:20
“ Kendini sev, sana iyilik edeni sev, iyiliği, güzelliği ve güzeli sev, kendine yakın bulduklarını, ruhumun uyuştuğu kimseleri sev. Hepsinden öte sana bunları veren Allah’ı sev… (İmamı Gazali)
“İşitin ey yarenler, Aşk bir güneşe benzer. Aşkı olmayan gönül, misal-i taşa benzer.”
“Hiç bir el gönülden ayrı, iş yapamaz. Sıradan otlar bir arada yetişir. Fakat kırmızı gül ancak bir yılda yetişir…” (Mevlana)
“İhtiyarlık, gençliğin sonu ve neticesidir. Netice işe başa bağlıdır. Gençliğini iyi geçirenin, ihtiyarlığının da iyi geçeceği umulur.” (Molla Camii)
“Allah mahşerde halka (kullarına) seslenecek: Kıyamet günü için armağanınız nedir? Cevap veren yok. Yüce Allah cevap veriyor. Tıpkı sizi yarattığım şekilde yalnız ve azıksız olarak bana geldiniz.” (Mevlana)
“Bir sıkıntı ile karşılaştığınız zaman, Rabbine dönüp ‘Benim büyük bir derdim var’ demeyelim. Derdimize dönüp ‘Benim büyük bir Rabbim var’ diyelim. (Mevlana)
“İnsanlar birbirinin dışını görür. Allah-u Teâlâ ise hem içini görür, hem dışını görür. Bunu bilen bir kimsenin işleri ve düşünceleri edepli olur.” (İmamı Gazali)
“Tevazu (alçak gönüllülük) ilmin meyvesidir. Tevazu, alçak gönüllülük şeref süsüdür. Tevazünün meyvesi yükselmektedir. Kanaatin meyvesi azizliktir.” (Erzurumlu İb. Hz.)
“Madde karanlığı, akıl nüru, cehalet karanlığı, ilim nüru, nefis karanlığı, marifet nüru, gönül karanlığı aşkla nüru ile uyandırılır.” (Hacı Bektaşi Veli)
“Sabır ve tahammül sana zehir gibi görünür. Fakat içine yerleşince bal kesilir.” (Şadi Şirazi)
“Her şeyi boğazına atan zengin, fakir hükmündedir.” (Hz. Ali)
“Allah Teâlâ’nın kuldan yüz çevirdiğine en büyük işaret, kulun kendisine fayda vermeyecek boş şeylerle ilgilenmesidir.” (Cünydi Bağdadi)
“Eğer bir gün ‘Keşke’ demek istemiyorsanız üç şeyi doğru seçin: Eşinizi, İşinizi, Arkadaşınızı.” (Hz. Ali)
“ Malım, mülküm, servetim hepsi evde kaldı. Eşim, dostum, akrabam geçtiğim yolda kaldı. Dostlarımdan birisi benden hiç ayrılmadı. Allah için yaptığım bende kaldı.” (Hacı Bektaşi Veli)
“ Hasis (cimri), sarraf (kuyumcu) kendine bir başka kese diktir. Mezarda geçen akçe onu biriktir.”
“Kâinatta ne varsa suda yaşadı önce. Üstümüzden önce su geçer doğunca ve ölünce.” (Necip Fazıl Kısakürek)
“ Kim iradesini dinin hizmetçisi yaparsa, her güç ona boyun eğer. Kim de dinin isteklerine alet ederse, başı dertten kurtulmaz.” ( İbn. Arabi)
“Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda, bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda. Hırslar, kinler yoktur aşkla meydanımızda. Aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda.” (Hacı Bektaşi Veli)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.