SON DAKİKA
Hava Durumu

İblisin Başı Amerika (7)

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2020 16:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2020 16:31
Amerikan askeri kurumu, Amerikalı yazar Raphael Patai’nin “Arap Aklı” isimli kitabındaki tavsiyelerine uymaktadır. 1976 yılında yayımlanan bu kitap yeni muhafazakarlar tarafından benimsenmiştir. Kitap Araplarla ilgili karanlık bir tablo çizmektedir.
Amerikan üniversitesi kitabı değersiz ve bilimsel açıdan kıymetsiz bulmasına rağmen, yeni muhafazakarlar kitabı temel almışlar. Amerikan askeri kurumu, bu kitabı Araplara karşı kültürel programın bir parçası kabul etti. Çünkü Ebu Garip Hapishanesi’nden çok çirkin ve çok ahlaksız görüntüler sergilenmişti. Şöyle ki, çıplak Iraklı erkeklerle veya cinsel ilişkiye zorlanan esirlerle ve köpek gibi çıplak esiri başından çeken kadın askerle ilgili çıkan görüntüler, Iraklıların dize getirilmesi için planlanmıştı. Yani Raphael Patai’nin ilgili kitabındaki tavsiyeleri CIA ve Pentagon tarafından yasallaşarak pratiğe geçirilmişti.
Daha açık bir ifadeyle Ebu Garip, Irak, Afganistan ve Guantanamo’daki diğer hapishanelerde yaşananların perde arkasında iyi etüt edilmiş, stratejik eğilimler bulunmakta idi. Bu eğilimler rolü itibariyle “etnik oryantalizm” denen tehlike idi. Bakınız “Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan El Halif Gazetesi Haziran 2004. Yine “Küfre Açılan Kapı Dinler Arası Diyalog” sayfa 18-19 Nisan 2008.
Bu insanlık dışı vahşetler 60 sayfalık bir raporda yazılmış ve kamuoyundan gizlenmiştir. Olayların sızmasından sonra ABD’li çavuş “CHARLES GRANER askeri mahkemede  formalite yargılanarak suçlu bulunmuştur. Ebu Garip’ten sorumlu  General  J. KARPİNSKİ, Ebu Garip Cezaevi’nin askeri istihbarat tarafından yönetildiğini, taciz ve kötü muamelenin fiilen resmi politika olduğunu ve sorgulamalara CIA ajanlarının katıldığını belirtmiştir.
Askerler tarafından çekilen ve daha sonra montajlanarak DVD haline  getirilen görüntüler PALM BEACH POST gazetesinin internet sitesinde yayınlanmıştır. İşte dünyaya “Büyük Batı Medeniyeti” diye lanse edilen vahşilerin gerçek yüzleri budur. Bunlar karşısında sessiz kalanlara, suskun olanlara ne diyelim. Hele hâlâ Müslüman olup da susanlar, onlara yardakçılık ve yalakalık yapanlar neyi nasıl izah edeceklerdir?
Onlara yardakçılık yapan Müslümanlara yazıklar olsun. Bunları yazdım diye bana “Sende Arap düşmanlığı mı var” diyenleri de araştırmaya ve okuyup öğrenmeye davet ediyorum.
DEVAM EDECEK 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.