SON DAKİKA
Hava Durumu

HUKUK ADINA HUKUKSUZLUK

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2020 17:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 17:15
Modern ceza hukuku, mağdurların dertlerine çare olamamıştır. Çağdaş hukuk caydırıcı vasfısını yitirmiştir. Bu sebepten dolayı suç işleyenlerin sayıları devamlı artmaktadır. Zulme uğrayan, mağdur olan kişinin duygularını dikkate almamak, yeni cinayetlere zemin hazırlamaktır. Acıları dindirmek, kan davasını önlemek ve öç alma hırsını yok etmek için, katillere ve suçlulara verilen cezalar önemlidir. İdam cezasına, “Çağ dışı” diyenlerin yakınları teröre kurban gittiklerinde “Kana kan, cana can” diye bağırdıklarını hiç unutmuyoruz. Kimse kusura bakmasın ve darılmasın. Yüce Rabbimizin “Ey akıl sahipleri, sizin için kısasta hayır vardır” buyurması boşuna değildir. Bakara suresi 179.

Adil hukuk sisteminde “Cezayı şahsiyete tabii kılmak” diye bir başlık vardır. Anlamı şudur; söz sahibi büyük şahsın cezası ağır olur. Küçük şahsın, söz sahibi olmayanın cezası hafif olur. Bu bağlamda Kuran-ı Kerim’de köleye verilen ceza, hür insana verilen cezanın yarısı kadardır. Nisa Suresi’nin 25. ayetinde şöyle buyrulmuştur; “Onlar (Hür olmayan cariyeler) evlendikten sonra bir fuhuşta (zinada) bulunurlarsa, onların hür (evlenmemiş) kadınlara verilen cezanın yarısı verilir. Bakınız; İslam Hukuku Fıkıh Usulü sayfa 87. Muhammed Ebu Zehra Çeviren: Doç. Dr. Abdülkadir Şener.

Şimdi gelin birlikte İslam Âlemi’ne bakalım. Türkiye’miz bu âlemin içindedir. Çok açık ve net şekilde Allah’ın ortaya koyduğu bu ilahi mesaja uyan var mı? Başta muhafazakâr ve dindar geçinenler olmak şartı ile hangimiz buna uyuyoruz? Bırakın uymayı açıktan itiraz ediyoruz. Nutuk çekerken mangalda kül bırakmayanların iş icraata geldiğinde gıkları çıkmıyor.

Hukukçular, adaletten bahsedenler, susuyor. TBMM’siz bir Allah kulu çıkıp da idam teklifini getirmiyor ya da getiremiyor. Onun için hukuk adına hukuksuzluk, adalet adına adaletsizlik çalışıyor. Onun için cinayetler, tecavüzler, terör, hırsızlık, rüşvet, zina, ihale yolsuzlukları devam ediyor. Onun için çevre kirliliği, orman yangınları bir türlü durmuyor.

Suç makineleri ceza evlerinde fıstık gibi besleniyor. Ben âcizane olarak İzmir Buca Cezaevi’ne derslere gittim. Her türlü görüşten insanlarla konuştum. Gidilen yol yanlıştır.  Bu uygulamalarla asla kötülükler önlenemez. Kimse Allah’tan daha iyisini bilemez. Çünkü Yaratan O’dur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.