SON DAKİKA
Hava Durumu

HİCRİ YILBAŞI VE HİCRET

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2022 14:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2022 14:25
Kıymetli okuyucularım.
30 Temmuz 2002 Cumartesi günü yani 1 Muharrem 1444 tarihi hicri yılbaşıdır. Hicret, cihana sığmayan arşı titreten, ruhların derinliklerine uzanan bir sestir. Hicret, madde karşısında mananın kabuğunu çatlatması neşv ü nema bulması ve gün yüzüne çıkmasıdır. Hicret, dünyaya boy boy, kol dağılmış bir kutsal yolculuktur. Hicret,  imana susayan ruhlara bir soluk olmuştur. Çöle can suyu ve hayat vermiştir. Hicret, sinelere ruh ve gönüllere musallat olan küfür ateşini söndürmüştür. Hicret putperestliğin ve küfrün ateşini söndürmüştür. Hicret elemleri kederleri ızdırapları dindirmiş, ağlayan masum çocukları sevindirmiştir. Hicret büyük bir geleceğin hareket noktası olmuştur. Mekke'den yola çıkan Yesrib'e (Medine'ye) doğru yürüyen madde planında küçük, mana planında çok büyük olan bu kervan tarihin seyrini değiştirmiştir.
Kıymetli okuyucularım.
Hicret, Batı kafasıyla yoğrulmuş, Batı ruhu ile yetişmiş çeyrek aydınların sözünde bir kaçış bir firardır. Halbuki hiçbir peygamber görevden kaçmamıştır. Çünkü taşıdıkları ilahi memuriyet sorumluluk buna manidar ve müsaade etmez. İnsanlığı kucaklayan bu kervan Medine'de devlet olmuştur. Arabistan'da putperestliğin izlerini silmiştir. Tevhid inancının keskin soluğu, taçları, tahtları, putları yerle bir etmiştir. Bu gelişmeler Mısır, İran, Irak, Horasan, Azer, Batı Hindistan, Suriye, Habeşistan, Kuzey Afrika'nın tamamı, Akdeniz adalarının çoğu, İspanyol ve gol diyarı birer birer hilalin avucuna düşmüştür. Peygamberimizin (ona selam olsun) bu ölümsüz ve cihanı şümul davası onun sağlığında ortaya koyduğu kadrolarla bir dünya imparatorluğuna dönüştü. Ancak onun vefatıyla ortaya çıkan fitneler, fesatlar, münafıklar ve hilafet kavgaları bu gücü zaafa uğrattı geldiğimiz nokta bellidir.
Kıymetli okuyucularım.
Hicret, günümüzde de devam etmektedir. Ancak bu kontrolsüz ve şuursuz gücün adı hicret olamaz. Çünkü Şanlı Peygamberimiz (s.a.v) bizlere şu mesajı vermektedir: "Gerçek muhacir, gerçek hicret eden Allah'ın yasakladığı şeylerden kaçınan onları terk eden kimsedir" buyurmuştur. Ayrı bir mesajında ise, "Hicret kötülükleri terk etmendir" buyurmaktadır. Günümüzün göç dalgaları hicretten ziyade sosyal bir olaydır. Zinalar binalar, cinayetler, dövmeler, sövmeler, adam kaçırmalar, hırsızlık ve gaspların asla hicretle ilgisi yoktur. Yaşanılan olaylar çağımızın, içinde bulunduğumuz zaman diliminin ve insanlığın yüz karasıdır. Hicret'in 1444'üncü yılının hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ve dua ediyorum. Allah hicret ya da Müslümanların uyanmasına vesile kılsın. Amin.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.