SON DAKİKA
Hava Durumu

HEDEFİNİZ VARSA GERİSİ GELİR

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2022 15:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 15:28
Kıymetli okuyucularım, sevgili gençler.
Hedefi olmayan insan şişirme balon gibidir. Mevcut yeteneklerini geliştiremez. Tembel olur. Yan gelip yatmayı sever. Çalışmaktan hoşlanmaz. Parklarda, sokaklarda, kahve köşelerinde ve çirkin yerlerde zamanını harcar. Ömrünün katili olur. Hedef olmayan insan imkanları olduğu halde o imkanı değerlendirmeye yürütme imkanı olduğu halde oturup pinekleyen miskine benzer. Yani varmak ulaşmak istenilen bir hedef yoksa evin önünde bekleyen bir arabayı hiçbir işe yaramaz. Oysa bırakın arabayı bisikletimiz bile olsa, hedefimiz bir yere gitmek, bir hedefe ulaşmak ise yola çıkar o hedefe varmak isteriz. Belki biraz fazla zaman harcarız, fazla emek sarf ederiz.

Kıymetli okuyucularım, sevgili gençler.
Hedefi olan insan anında yola koyulur. Çalışır, çabalar gayret eder, yorulur, zorluklarla boğuşur. Engelleri bir bir aşar. Bu gayretleri ona güç verir. Çünkü kavuşmak istediği bir hedefi vardır. Hedef tahin etmek hem dünya için hem ahiret için olmak üzere iki çeşittir. Tarih ikisine de kavuşmak için ahlaki değerlerimiz önem arz etmektedir. Mesela zaman israfı eften püften işlerle meşgul olmak, Ömür sermayemizi boş ve lüzumsuz işlerle harcayıp bitirmek dünyamıza zarar verdiği gibi ahiret hayatımızı da perişan eder. Rabbimiz bu manada bizleri uyarmaktadır. Şöyle ki: "Siz zannediyor musunuz ki boş ver lüzumsuz (gayesiz, tatsız ve hedefsiz)  yere yaratıldınız. Mutlaka Allah'a döndürüleceksiniz ve hesap vereceksiniz" buyrulmaktadır. Buradan anlıyoruz ki insan abes yere, hedefsiz bir şekilde yaratılmamıştır. İnsanın hedefi helal, haram demeden yiyip, içmek ve cinsel arzularını tatmin etmek için değildir. Bilakis tam bunların aksine helal kazanma mücadelesi vermek ve hem kendisine hem de çevresine, ailesine karşı sorumluluklarını yerine getirmek için tayin etmiş olduğu hedefe ulaşmaktır.

Kıymetli okuyucularım, sevgili gençler.
Hafta sloganlarla, yalan sözlerle tekellerinde olan iletişim araçları ile sizleri ve bizleri piyon olarak kullanan küresel güçler iç ve dıştaki odak noktaları nesillerimizi hedef tayin etmekten mahrum bırakmaktadırlar. Çizgi filmlerden tutun da inançlarımızı bile istismar ederek, kendi doyumsuz arzu ve istekleri için toplumları hedefsiz bırakanlar iyi tanımalıdır. Reklamlar bile hedefimizi saptırmak için vasıta olarak kullanılmaktadır. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki hedefi olanlar yadırganıyor. Hedefsizler prim yapıyor. Senin için gün uyanma ve hedef tayin etme günüdür.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.