SON DAKİKA
Hava Durumu

HAYVAN ADAMIN NİZAMI VE İNSAN KILIKLI BOYNUZLULAR (2)

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2021 21:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 21:01
Hayvan insanın nizamında, toplumdaki cemiyetteki bütün kıpırdanışlar, bütün hareketlilikler maddi fayda temini etrafında dolaşır bu faydaların en önemlisi ortak faydadır. Fertler grubun ortak faydası için çalışır. Buna ters düşmek suçtur. Kanunlar, yasalar, sosyal normlar hep fertleri bu açıdan kontrol eder. Ayrıca baskı altında bulundurur ve sansüre tabii tutar. Fert cemiyet için vardır. Cemiyeti temsil eden otorite ister, totem ister, parti olsun buna itaat esastır.
Özel mülkiyet, özel hayat ne demek? İnsanların zihin, düşünce hayatı bile ortaklık kanuna göre düzenlenmelidir. Ferdin özel malı mülkü olmaz. Her şey cemiyetin ortak malıdır. İnsan yanlış bir evrim geçirmiştir. O tekrar eski klan hayatına dönecektir. Çağımızda ve günümüze bakıldığında insanı bu şekilde gören ve yorumlayan ideolojiler, siyasi sistemler mevcuttur. Birbirine zıt olduğunu söyleyen nice sistemler günümüzde gerçek anlamda böyle bir zihniyetin mahkumu olarak akraba programları etrafını toplanmaktadırlar. Bunların programlarına hakim olan ilkeleri şu şekilde özetlemek mümkündür. Bu sistemde sürünün ortak menfaati esastır. Cemiyetin otoritesi İsrail'in Yahova'sı gibi adeta tanrılaştırılmıştır. Anayasa ve kanun toplumun benimsediği ve kabul ettiği sosyal normlardan ibarettir. Fertler düşüncelerini inanışlarını tereddüt etmeden bu normlara prensiplere uydurmak zorundadır. Cemiyeti temsil eden krala, şefe, diktatöre, mecliste veya partiye itaat esastır. Bunlar otoritelerini toplum adına ve toplumun ortak menfaati adına hareket ettikleri sürece korurlar. Mal mülk ve hüküm topluma aittir. Hayvan insanın sisteminde eğitim ferdi 'hak yok vazife vardır' esprisi içinde yetiştirmelidir. Hayvan insanın sisteminde (nizamında) toplum kendini tapınanları putlaştırır. Bu sebepten dolayı hayvan insanın nizamında abideler, heykeller, nişanlar, madalyalar, alkışlar pek çoktur. Bu sistemde topluma yaltaklananlar, dalkavukluk edenler, itibar görürler dolayısı ile bu sistem sürüyü (toplumu) ilahlaştıran ve sürüye (topluma) tapanların sistemi nizamıdır. Bakınız Türk İslam Ülküsü S. Ahmet Arvasi Cilt 2, Sayfa 292.
İşte bu sistemin blokları arasında preslenip kalan insan kılıklı tipler için rahmetli Abdurrahim Karakoç Beş Mevsim adlı kitabın 104. sayfasında şöyle diyor: "Herkes soyunuyor açılmıyor ki... Sokakta boynuzdan geçilmiyor ki. Müslüman gavurdan seçilmiyor ki. Şekil Avrupalı, poz Avrupalı." Rahmetli Ali Ulvi kurucu da Gümüş Tül ve Alevler isimli şiir kitabında şöyle sesleniyor: "Hisler solucanlar gibi toprakta yaşardı. Sisler güzelim ülkeyi baştan başa sardı. Ağlasın kahraman ecdadımızın şen yurdu. Sinsi düşman bizi en son içimizden vurdu." Netice olarak ekranlara baktığımızda görünen manzaralar, yaşanan hadiseler insan kılıklı nice boynuzlular olduğunu gösteriyor. Elbette namuslu, iffetli, dürüst ve edepli insanlarımızın sayısı edepsizlerden çok fazladır. Rabbimiz kötülere, zalimlere, hayasızlığa fırsat vermesin. Amin amin
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.