SON DAKİKA
Hava Durumu

HANGİSİ YALAN HANGİSİ DOĞRU

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2019 21:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 21:33
Kimden atiğimi merak ediyorsanız anlatayım. Yazılı ve görsel basından, sosyal medyadan, ekran şovmenlerinden ve siyasetçilerimizden bahsediyorum. Kuran-ı Kerim de;
a) Yalan söyleyenler
b) Yalancı şahitlikten kaçınmak
c) Yalanlayanlara mühlet vermek
d) Yalanlayanlar
şeklinde 4 başlıkta, takriben 55 sure ve 130 ayette yalandan bahsedilmektedir. Şanlı peygamberimizin bu çirkin ve düşük karakterle, insanlık dışı, aldatıcı sözlerle ilgili yüzlerce mübarek sözü vardır. Bir makaleye bunları sığdırmak mümkün değildir. Mesela; “Kıyamet günü Allah’a karşı yalan söyleyenleri görürsün. Yüzleri kapkara kesilmiştir. Büyüklük taslayanlar için cehennemde bir yer mi yok.”
“Şüphesiz Allah yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez.” Zümer Suresi Ayet: 3-60.
“Dilleriniz yalan yalana alıştığından dolayı, Allaha karşı yalan uydurmak için, şu helaldir, şu haramdır demeyin. Şüphesiz Allaha karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.”
“Yalanı ancak Allah’ın ayetlerine inanmayanlar uydurur. İşte onlar yalancıların ta kendisidir.”  Nahl Suresi Ayet: 104-105-116
“Bak Allah’a karşı nasıl yalan uyduruyorlar. Apaçık bir günah olarak bu onlara yeter.” Nisa Suresi Ayet 50.
İnançlarımıza göre münafıklığın nişanı, alameti üçtür. Yalan söylemek, emanete ihanet etmek ve sözünde durmamak. Münafıkların içi başka dışı başka başkadır. Münafıklar İslam toplumu için açık kafirden daha tehlikelidir. Kuzu postuna bürünerek dikkatsiz ve bilgisiz Müslümanları yanlış yönlere sürüklerler. “Şüphe yoktur ki münafıklar cehennemin en alt katındadırlar. Artık onlara asla yardımcıda bulamazsın.” Nisa: 145.
Çağımızda daha doğrusu vahyin kesildiği şanlı peygamberimizden sonra münafıkları tanımak mümkün olmuyor. Onların cezası ahirette verilecektir. Bakınız İslam İlmihali Cilt: 1 Sayfa: 77-78.
Şimdi sormak istiyorum. Kim doğru konuşuyor, kim yalan konuşuyor? Kim doğru yazıyor, kim yanlış yazıyor? Hangi haber doğru, hangi haber yalan ve yanlış? Yıllardan beri duyduğumuz şu “Havuz medyası, yandaş medya” ne demektir? Ayrıca siyasi alanda gayret ve çaba harcayan, devletimizi yöneten ve yönetmeye talip olan siyasetçilerimizin hangisi doğru hangisi yalan konuşuyor? Allah rızası için yeter artık diyerek, Müslüman Türk milletini kandırmayınız. Bıktık sizin yalanlarınızdan.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.