SON DAKİKA
Hava Durumu

HANGİ SIFIR ATIK HANGİ DOĞAYI KORUMA

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2022 16:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 16:25
Kıymetli Okuyucularım.
24 Haziran 2022 Cuma günü TGRT Haberlerini izlerken tüylerim ürperdi. Yanlızdım, bağırsam kimse sesimi duymaz. Sadece:“Yazıklar olsun” diye mırıldandım. “Hakkımız haram olsun” dedim. Spiker Erzincan’da 196 Futbol sahası büyüklüğünde ve tamamlanırsa 600 futbol sahası büyüklüğüne ulaşacak bir alanda siyanürlü maden araması yapıldığını, arama yapan şirket’in zehirli (siyanürlü) atıkların toplandığı havuzdan (suni gölden) adını vermek istemediğim nehre zehir karıştırıldığını, Allah korusun bir deprem anında telafisi mümkün olmayacak “felaket” lerin yaşanacağını anlattı. Ben de bu haberleri dinleyince:“Bunlarda Allah korkusu, insan sevgisi, mesuliyet duygusu yok. Bunların ilahı para” dedim. İçimden de: “Hani çevre kirletilmeyecekti, sıfır atık projelerinden bahsediliyordu, iklim krizine çareler aranıyordu, dikey mimariden yatay mimariye geçilecekti, yeşil korunacaktı ne oldu bu demeçler, bu sloganlar, yoksa samimi değilmiydi? Konuşulanlar, insanları kandırmak içinmiydi” diye mırıldandım.
Kıymetli Okuyucularım.
İşin içinde rant, menfaat, çıkar, para hırsı girdiği zaman çok şeyler deyişiyor. Bunlara birde “siyaset ve politik rekabetler” eklenince durum daha da kötü bir hal alıyor. Atalarımız:“Lafla peynir gemisi yürümez” demişler. Söyledikleri, geçerliliğini halen koruyor. Gemi su alıyor. Kaptanlar bu deliklerin kapatılması için çağre üstüne, çağre arıyorlar. Ancak aranan bu çağreler problemleri çözmüyor. Aksine dahada karmaşık hale getiriyor. Bilmeniz gereken gerçek şudur. ”Varlık aleminin odak noktası insandı. Kainatta var olan her şey insan içindir. İnsan ise, Allah içindir.” Bu yüzdendirki, bizim inançımızda: “Haksız yere akıtılan bir damla insan kanından, kainat titrer” denilmiştir. Üç, beş tane kapitalistin para kazanması için, insanların ölümüne sebep olacak girişimciler direk olmasa bile, endirek(dolaylı) cinayettir. Bunun vebali büyüktür. Birtakım dünyevi imkanları kullanarak, insanların sormasından kurtulsak bile , diriliş gününde Allah mutlaka soracaktır. Ben böyle inanıyorum, sizleri bilemem.
Kıymetli Okuyucularım.
Belki her taşın altından çıkıyor ama inanın her şey para değildir. Ondan kıymetli kutsallarımız vardır. Yani gayelere, amaçlara ulaşmak için, para vasıtadır, araçtır. Asla amaç değildir. Parayı gaye ve amaç olarak görenler, sahip oldukları kutsal değerleri bile ona kavuşmak için, hiç çekinmeden kullanmışlardır. Halk arasında bunlara “Allah ile aldatanlar” denilir.
Yeryüzündeki doğal güzellikleri korumak için en güçlü konturol biçimi, insanın kendi vicdanıdır. Bunoktada vicdanla, cüzdan arasında kalanlara dikkat etmek lazımdır. Tercihi cüzdan olanların yaptıkları tek şey “slogan çevreciliğidir.” Toplumsal bilinci geliştirmek için, ihtiyacımız olan sosyel organizasyonları düzenlerken, söylenilenlere, bizzat kendimiz uymalıyız. Gerisi palavradan ileriye geçmez. Gördüklerimiz, yaşadıklarımız bunların açık örneği değilmi...
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.