SON DAKİKA
Hava Durumu

HANGİ EĞİTİM SİSTEMİ ÖNEMLİDİR BAKALIM

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2021 17:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2021 17:50
Kıymetli okuyucularım
Türkiye'nin madden ve manen kalkınması hangi yönden bakılırsa bakılsın bir eğitim meselesinden başka bir şey değildir. Mesela demirin tavı (dövülme zamanı), ağacın eğilme zamanı gibi insanın da bedeni zihni ve ruhu ahlaki bakımdan gelişmesinden, verimli olduğu dönemi vardır. İşte insanın bu çağı onu öğretmene teslim ettiğimiz, öğretmenin eline bıraktığımız zamandır. Yarın memleketin, milletin iradesinde iyi, güvenilir ve adaletten ayrılmayan bir yargıç, hukukçu yahut başkalarının işlediği suçlarda şansını arayan bir dava vekili, müşfik ve merhametli bir doktor, yahut her türlü insani değerlerden mahrum para ve fırsat düşkünü bir şarlatan karşımıza çıkarsa sorumlu kimdir?

Vatanını, devletini seven bir iş adamı, namuslu bir tüccar ya da karaborsacı, atokçu. Neticede insanın şahsiyetine şekil veren ve hammaddesi insan olan eğitim cemiyetin ve milletin kaderini tayin etmede birinci etken öğretmendir. Onun için ihmal edilmemesi gereken ve layık olduğu yere yükseltilmesi, bizzat milletin huzur ve mutluluğu için önem arz etmektedir.

Kıymetli okuyucularım
Eğitimin konusu ve üzerinde çalıştığı malzeme insan olduğuna göre Türk Milli Eğitimi de, milletimizin hiçbir ferdini ziyan etmeden teker teker ele alacak ve yetiştirecek gayreti göstermelidir. Vatanın hem sahibi, hem de en kıymetli hazinesi olan Türk Milleti'nin her ferdini hür, mutlu ve refah içinde yaşatacak nizam-ı sistemi korumak eğitimin tek ve yegâne gayesi olmalıdır. Türk Milli Eğitimi, ahlakı, dini ve milli tecrübesiyle kültürü ve çevresi ile yaşamalıdır. Hiçbir öğretim kurumu, hiçbir okul ve hiçbir sistem (eğitim sistemi) hazır elbise satın alır gibi yabancılardan kopya ve taklit yolunu tercih etmeyecektir. Hiçbir okul ve fakülte (üniversiteler) gayesiz, hedefsiz ne işe yaradığı bilinmeden, göstermelik gibi açılmayacak ve işletilmeyecektir. Türk milli eğitim sisteminde evlatlarımız sadece bilen ve yapan insan yetiştiren bir çark olmayacaktır. Aynı zamanda daha çok düşünen, daha çok araştıran beyinlerle, üstünü zekâların yetiştiği bir eğitim meydana olacaktır.

Kıymetli okuyucularım
Günümüzde emperyalist ve maddeci görüşler ağır basmaktadır. Onların sahneye koyduğu oyunlar karşısında hür, müstakil ve mesut bir millet olarak yaşamımız ve ayakta kalmamız için, milli kültürümüzün yaşaması ve yaşatılması lazımdır. Türlü siyasi oyunlar, iktisadi ve ekonomik anlaşmalar, sahte sloganlar ve aldatıcı makyajlarla ayakta kalamayız. Düşmemek ve erimemek için milliyetçi eğitim sistemi şarttır. Her şeyimizin Müslüman - Türk kalabilmesi için eğitimin de buna monteli olması gerekmektedir. Aksi halde bit pazarından giyinen sözde kabadayılara benzeriz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.