SON DAKİKA
Hava Durumu

Gönlümdeki Yenişehir

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2018 21:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2018 21:34
Tam 25 yıldan beri bu ilçedeyim.  Takriben 4 yıl müftülük, bir o kadar da MHP İlçe Başkanlığı yaptım. Köyleri dahil olmak üzere çok hayırsever insanlarının olduğunu defaten yazdım ve her gittiğim yerde söyledim. Bugünkü haline baktığımız zaman ister istemez üzülüyoruz. Çünkü Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan, ta 1552’lerde Kanuni Sultan Süleyman’ın Ramazan ayını geçirdiği, bir zamanlar Yarhisar Köyü’nde bile 30 bin civarında nüfusun barındığı, beylere, tekfurlara ev sahipliği yapan bu güzel şehir, bir türlü layık olduğu hizmetleri alamamış ve de layık olduğu yere gelememiştir.
Seçimlerden seçimlere kuru vaatler ve aldatmacalarla oylara talip olunmuş, peşinden geçen bunca yıllara rağmen, “Benim oğlum bina okur, döner döner bir daha okur” mantığı ile bugünlere gelinmiştir. 28 Kasım 2018 Çarşamba günü hasta halimle evden dışarı çıktım. Sokaklarda adım başı su birikintisi ve çukurlar. Bu caddeleri, bu sokakları hangi müteahhit yaptı, bunu hangi kontrol mühendisi teslim aldı diye derinden derine düşündüm. İster istemez “Aldıkları paralar haram olsun” dedim.
Bu manzarayı gören siyasi partilerin yetkilileri ne yapıyor, niçin susuyorlar diye merak ediyorum. Her şeyi halledecek olan Büyükşehir Belediyesi ne yaptı, bu ilçeye ne kazandırdı diye niçin sormuyorlar? Büyükşehir’e Yenişehir’den kaç dönüm yer gitti, kaç köy konağı, kaç düğün salonu, kaç kahvehane teslim edildi, bunların karşılığında bu ilçeye ne kazandırıldı? Bu ve buna benzer onlarca, hatta yüzlerce soru sorulabilir. Siyaset mi, hizmet mi derseniz, evvela hizmet ön plana çıkar. Nasıl oluyorsa burada hizmet değil de himmet ön plana çıkıyor. Çevre ilçelerin aldığı hizmetleri burası niçin alamıyor. Basit bir örnek vermek istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi, benim de ilçem olan ve doğup büyüdüğüm Fatsa’ya bazı parklar yapmış ve küçük hizmetler sunmuştur. Yaptırdığı parklara ikide bir zabıta göndermiş ve etik olmayan davranışlarda bulunulmuştur. Emekli bir öğretmen kardeşimiz uzun uzun oradaki hadiseleri anlatmıştır. Kendisi de iyi bir milliyetçidir. Artık Yenişehir elini masaya vuracak, hizmet aşığı birine muhtaçtır. Particilik beni bağlamaz, asıl olan hizmettir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.