SON DAKİKA
Hava Durumu

GELİN BİRLİKTE DUA EDELİM

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2020 18:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 18:34
Meryem 3. “Bana dua edin (ibadet) edinde sizi sevaplandırayım. Dualarınıza icabet edeyim. Dua etmekten kibirlenenler cezalandırılacaktır.” Mümin Sur. 60. Şanlı Peygamberimiz (s.a.v) “kaderden sakınmanın faydası yoktur. Ancak duanın gelen ve gelmeyen belalara faydası vardır. Ey Allah’ın kulları dua ediniz.” buyurmuştur. Hz. Ali (r.a) “Bela dalgalarını dua ile def ediniz.” buyurmaktadır.
Ey her türlü noksan sıfatlardan münezzeh olan herşeyi yoktan ar eden Allah’ım. Sana şükürler olsun. Sana hamd olsun.
Selat ve selam alemlere rahmet olarak gönderdiğin şanlı peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v) ‘in üzerine olsun. Allah’ım senden her türlü bela ve musibetlere karşı afiyet isterim. Afiyetimin devamını isterim. Ey Allah’ım iyiliklerle bizleri daim eyle. Kötülüklerden pişman ve nadim eyle. İmanımızı müdavim eyle. Ahlakımızı Muhammed-i ahlakla süsleyip tezyin eyle. Analarımızın, babalarımızın günahlarını affeyle. Yaşayanlar için hayırlı ve uzun ömürler nasip eyle. Allah’ım vatanımızı, milletimizive bizleri görünür, görünmez kazalardan, gücümüzün yetmediği belalardan, semavi ve arızi afetlerden muhafaza eyle. Ey kalplerimizi bizden iyi bilen Allah’ım bizi İslam üzerine yaşat. Doğruluktan, dürüstlükten, adaletten ayırma. Bizlere dünyada da, ahirette de iyilikler nasip eyle. Ruhlarımızı iman ile teslim al, son nefeste Kelime-i Şahadet nasip eyle Yarabbi... Ay Allah’ım, bizleri küfrün, münafıklığın, inkarın, şirkin, her türlü fitnenin şerrinden muhafaza eyle. Evlatlarımızın alınlarını secdeli eyle. Allah’ım, sen bizim Rabbimizsin. Sana secde ediyoruz. Sana rüku ediyoruz. Senden başka ilah edinmedik. Senden başka himayesine sığınılacak kimse yoktur. Yarabbi bu imanla sana yalvarıyoruz. Bizleri cehennem azabından koru. Kabrimizi cennet bahçelerinden bir bahçe eyle. Cehennem çukurlarından bir çukur eyleme.
Ey yüce Allah’ım milletimizi uyuşmazlıklardan, ayrılıklardan, bozgunluklardan ve kötü ahlaklardan koru. Allah’ım bizleri şeytanın ve nefsin ellerine bırakma. Yarabbi üzerimize rahmet kapılarını aç. Helal rızık kapılarını aç. Allah’ım devlet adamlarımıza, yöneticilerimize mesuliyetlerini unutturma. Adalet üzere yürümelerini nasip eyle. Dualarımızı kabul eyle. Amin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.