SON DAKİKA
Hava Durumu

Geç de olsa gerçekleri gördüler

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2017 21:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 21:10
Sevgili okuyucularım. 20 Eylül Cuma akşamı bir televizyon programı beni ta 1969’lara,1981’lere ve 2004’lere götürdü. Keşke diyorum bu günler rahmetli Türkeş ve rahmetli Mustafa Kemal görseydi. Düşünüyorum da bir televizyon programında Merhum Türkeş, Sarkıp Sabancı (merhum) beyle tartışıyordu. Sarkıp Bey Türk Milletinin müziğinden bahsederken Türkeş Bey sağ elini açarak sert şekilde sağ elini masaya vurarak şöyle dedi’’ Ne müziği ulan Türk Milleti mermerdir.’’ Dedikten sonra şöyle devam etti ‘’ Sarkıp Bey bir zaman gelecek Müslüman Türk Milliyetçileri, o ülkücüler beklide senin şerefini de koruyacaklar.’’ dedi. İşte bahsettiğim o televizyon kanalındaki programda şu ifadeler çok manidardı. ‘’ Bir insan namaz kılabilir, oruç tutabilir, haccını eda etmiş de olabilir. Artık sarıkla, cübbeyle ve ben zeri figürlerle bu vatanın kurtulması mümkün değil. Türkiye ancak vatansever, milliyetçi Türk gençliğinin omuzlarında kurtulacaktır. Tabi belki nota not ifadeleri açıklamam mümkün olmayabilir. Ama yaşadığım gerçekler var. İsterseniz bir iki tanesini sizlerle paylaşayım.
Örnek bir. Yıl 1992. Üç aylığına haç kiralamasındayım. Rahmetli Ali Mangaloğlu kafile başkanı olarak Almanya’dan gelmişti. Bir türlü Ali Bey’in pasaport işlemleri olmuyor. Kendim yetkili olarak bizzat müesseseye gittim ve sert şekilde bağırdım. ‘’ Neden bu insanların işlemleri olmuyor’’ dedim. Yetkili Arap şöyle söylendi. ‘’Bana bağırma sizin adamınız iş yapmıyor’’ dedi.’’ Ne yapıyorsun oğlum, neden görevini yapmıyorsun’’ dediğimde ağzındaki kusmuğu (bakla diyemiyorum) çıkardı. ‘’ Yahu Zekeriya Hocam bırak bu devlet, bu diyanet yıpransın. O zaman daha iyi olur dedi. Nereli olduğunu yazmıyorum. Diyanette böyle yüzlerce hain var diye söylüyorum.
İkinci örnek de şu dur. 2008-2009 yıllarında yine hacca gittim. Benim tabirimle bir hain şöyle dedi. ‘’ Biz diyanetin fetvalarına uymak zorunda değiliz. Çünkü diyanet ülür emir olsa bile İbrahim(as.) Nemruta itaat etmedi. Musa’da Firavuna itaat etmedi. Onlar da ülür emir makamlarından olaydılar’’ diye saçmaladı. Tabi çok sert tepki gösterdim. Adı geçen şahıs seyyid falan geçiniyordu. Bir sürüde yalakası vardı. Ama hiç aldırmadım.’’ Sen hainsin Vatan düşmanısın’’ demiştim.
Bunları bir hayli çoğaltabiliriz. Yeter ki talep olsun...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.