SON DAKİKA
Hava Durumu

FİTNENİN ÇOĞALMASI VE MADDENİN PUTLAŞMASI

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2022 17:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 17:27
Kıymetli okuyucularım.
Ders alacağımız, ibret alacağımız sözler ve rivayetler vardır. Mesela savaşlar yapılır. İnsanlar niçin ve neden savaştıklarının cevabını bilmezler. Ne ölen ne de öldürülen niçin öldüğünü ve öldürdüğünün sebeplerinden habersizdir. Bu tip savaşlar kör ve tehlikeli fitnenin sonuçlarıdır. Bir bakarsanız Ümmet-i Muhammed'in (İslam ülkelerinin) içine birileri fitne ve fesat tohumları ekmiş Müslümanlar birbirine girmiş savaşıyorlar, birbirlerini öldürüyorlar. Ancak neden ve niçinini bilmiyorlar. Burada bilinmesi gereken gerçek şudur. Kıyametin son ve büyük alametleri sıralanırken onlardan birisi de insanları fitneye düşürecek ve şüpheye sevk edecek Deccal'in ortaya çıkmasıdır.

Kıymetli okuyucularım.
Fitneye sebep olan belli başlı şeyler şunlardır:
A) Maddenin putlaşması
B) Kadınlar
C) Makam ve mevki düşkünlüğü
Paraya, mala, maddeye ve mahkum olan insanlar için Rabbimiz, "İnsanlardan bazıları Allah'tan başka varlıkları Allah'a eş koşarlar ve onları Allah'ı sever gibi severler" Bakara Suresi ayet 165.
Kadınlar İslam dini (Kuran ve sahih sünnet) kadına eş anne evlat gibi insani değerlerle ön plana çıkarır. Kadını zevk ve eğlence aracı olarak görmez. Vücudunun pazarlanmasını yasaklar. Şiddet görmesini haram kılar ve men eder. Bir kadına kocası dışındaki erkeklerin kötü niyetle (şehvetle) bakmasını yasaklar. Bütün bunların sebebi fitneye engel olmaktır. Burada söz konusu olan tedbire dayalı kısıtlamalar fitnenin önüne takoz koymaktan ibarettir. Değilse erkekle kadının konuşması, birbirlerini görmeleri, seslerinin duyulması değil fitneye açılan kapının kapatılması olarak algılanmalıdır. Fitne, tahrik, ölçüsüz davranış ve edep dışı giysiler fitneye ortam hazırlayan yanlış davranışlardır. Burada fitne kavramı muhite çevreye zaman ve zemine göre değişiklik arz etmektedir. Meşhur bir fıkra vardır. Karidür da... Temel sözü yapıştırır. "Ula Dursun şayet aha bunlar kariyse bizim Oftakiler nedür? Desene" der.
Şöhret makam ve mevkii düşkünlüğü de fitneye sebep olur. Tarihte ve günümüzde bunların çok örnekleri vardır. Alimlerin (ilim adamlarının) yetkileri idarecilerin yanına giderek onlardan talepte bulunmaları onların istediklerine göre fetva vermeleri de toplumda fitneye sebep olmaktadır. Menfaat ve itibar kazanmak için bu duruma düşen ilim adamları hakikati söylemekten çekinirler. Bunlara 'Ülema-i Sü' kötü alim derler. Bunlar da kıyametin yaklaştığının delili olarak bilinmektedir.
Bakınız Hicret Takvimi. 25 Nisan 2022. Ayrıca İslam İlmihali cilt 2. Sayfa 312'den 325'e kadar. Kadın hakları konusu. Allah (c.c.) bizleri fitneden korusun. Amin.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.