SON DAKİKA
Hava Durumu

FIKRALARDA ÇOK DERS VAR

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2019 21:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 21:23
“Köyün birinin bütün sakinleri geri zekalıdır. Köyde bütün insanların düştüğü bir çukur vardır. Çözüm için üç tane zeki bilinen kişiler toplanır.  Birincisi çukurun yanına bir hastane yapalım ki düşeni oraya yetiştirelim der. İkincisi çukurun yanında devamlı birkaç ambulans bekletelim der. Üçüncüsü  ile en iyisini bu çukuru kapatalım, onun yerine hastanenin hemen yakınına daha güzel bir çukur açalım der.” Yorum size aittir.
Adam kahvede çok efkarlı şekilde otururken arkadaşı niçin efkarlı olduğunu sorar. Adam cevap verir. Karım bana küsmüştü ve altı ay benimle konuşmayacağını söylemiş evden ayrılmıştı. Arkadaşı bunun için mi efkarlısın deyince, adam hayır kardeşim bunun için değil. Süre bugün bitiyor da ondandır” der.
Cimriler iyilik yapmak için, haklarındaki dedikodulardan kurtulmak için paralarının bir kısmını fakirlere vermeyi planlarlar. Bir tanesi derki, bin yerde bir daire çizeceğim. Bütün paramı havaya atacağım.  Dairenin içine düşenler benim, diğerleri ise fakirlerin olacak. Çizginin soluna düşenler benim olacak. Sağına düşenler olursa fakirlere vereceğim. Üçüncüsü ise, ben bütün paralarımı havaya atacağım. Yere düşenler benim olacak , havada kalanları fakirlere vereceğim. Ben bunu memura, işçiye, emekliye verilen zumlara benzetiyorum.
Adam serseri , esrar keşin teki. Dönerciye girer be bana bir kişilik döner hazırla der. Dönerci salonda mı, pakette mi diye sorunca serseri cevap verir. Hayır ekmek arası olsun der. Adamın ömrüm yalancılıkla geçmiş. Tövbe etmek üzere hocaya gitmiş. Dönüşte arkadaşları sorarlar. Tövbe ettin mi yalancı cevap ver. Ebu Cahili gördüm. Hepinize selamı var.
1960’lı yıllarda sokak köpek ve kedilerini yok etmek için Irak hükümleri vatandaşın getirdiği her kedi için 250 filiz yani çeyrek dinar , her köpek için 500 filiz, yarım dinar verileceği duyurur. Vatandaşın birisi otobüse biner, 100 filiz ücret yerine, muavine bir kedi uzatır. Derki, muavin efendi lütfen üstünü bana iade eder misin. Bizdeki kiralık otoların bir kilometre mesafeye 40 litre mazot alanlar gibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.