SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖNÜN SİYASİ AYAKLARI (6)

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 16:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 16:10
FETÖ’nün siyasi ayağı ifadesi doğru değildir. Doğru olan FETÖ’nün ‘siyasi ayakları’ ifadesidir. Bu ayaklar niçin oldu? İncelenmesi gereken budur. 1978’li yıllara bakıldığında İzmir’de ilçeleriyle birlikte 42 bin ile 48 bin arasında oy potansiyeli olduğu söylenen, adına da ‘Nur Cemaati’ denilen bir birikim vardı. 125 civarında dershane denilen cemaat evinden bahsediliyordu. Hatta 1978’de arife günü bayram namazı kılmışlardı. Siyasi şubenin polisleri 3 bin ile 4 bin kişilik bir katılımla Fethullah Gülen’in bayram namazını İçmeler semtinde kıldırdığını söylüyorlardı.

Aynı yıl da akide şekerlerle millete arife günü oruç bozdurdukları bilinmektedir. 1979’da ‘Ay gözetlemesi (Rüyet-il Hilal)’ yapılan evde Fethullah Gülen’e şu soru sorulmuştur;

“Efendim siz vaazlarında masonlardan, siyonistlerden bahsediyorsunuz. İslamcı parti olarak Milli Selamet Partisi 14 bin oy almıştır. Türk milliyetçilerini temsilen MHP 8100 oy almıştır. Bu cemaatin oyları nereye gidiyor?”

Verilen cevap şöyledir:
“Delikanlı domuz da haramdır, ayı da haramdır. Biz her ikisini de defedip, tesirsiz hale getirinceye kadar, domuzun eve girmemesi için, ayıyı kapıya nöbetçi tutacağız” denilmiştir.
O tarihlerde malum cemaat Süleyman Demirel’i, yani Adalet Partisi’ni destekliyordu. Onların tabiriyle ‘ayı’ olarak Adalet Partisi’ni görüyorlardı.

Daha sonra Turgut Özal’ı, ANAP’ı desteklediler. Bir ara Doğru Yol Partisi’ni desteklediler. 2002’den, 2012’ye kadar da AK Parti’yi yani Sayın Cumhurbaşkanımızın partisini desteklemişlerdir.

Devlete sızma, üniversitelerimize, Maliye’ye, Emniyet’e, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değişik kademelerine, Diyanet’e, Milli Eğitime ve Hariciye’ye en çok sızdıkları dönem ise 2004 ile 2012 yılları arasında olmuştur.
Başta İzmir olmak kaydı ile gerek Emniyet’te, gerekse diğer istihbarat kurumlarında yüzlerce rapor mevcuttur. Ancak sermayesi vatandaşın atacağı oy olan siyasi partiler bu oluşuma gerekli tepkiyi gösterememişlerdir.

15 Temmuz 2016 ihanetinin temelinde işte bu gaflet yatmaktadır. Siyasi hırsızlar ve iktidar olma gayretlerine destek görülen bu hain yapılanma ilgililer tarafından adeta koruma altına alınmışlardır. Türk mMilleti adına FETÖ Papayla görüşmüştür. Abant platformları düzenlenmiştir. Belli vakıflar kararıyla trilyonlar toplanmıştır. Onun için FETÖ’nün siyasi ayağı değil, FETÖ’nün siyasi ayakları incelenmelidir. Karşılıklı atışmalar asla inandırıcı değildir. Rüşvet borsaları bile ele alınmamıştır…        
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.