SON DAKİKA
Hava Durumu

FATIMA ANNEMİZ VE KADINLARIMIZ

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2021 15:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 15:54
Kıymetli okuyucularımız
22 Kasım 2021 Pazartesi tarihi Hz. Fatıma annemizin vefat tarihidir. Fatıma annemiz sevgili Peygamberimizin (s.a.v) küçük kızıdır. 609 tarihinde Mekke'de doğmuştur. Parlak ve aydınlık yüzlü kadın anlamına gelen Fatıma-Tüz-Zehra lakabı ile anılmıştır. Fatıma annemize Hz. Ali (r.a) talip olmuştur. Onun bu talebi sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından kabul edilmiştir. Fatıma annemizin evlilik öncesi çeyizi çok anlamlıdır. Neler olduğuna bakılırsa kadife bir örtü içinde hurma lifi, doldurulmuş deri bir yastık, iki el değirmeni, deriden yapılma 2 su kabı ve çamurdan yapılmış bir kaç kap. Hz. Fatıma annemizle ve Hz. Ali (r.a.)'ın düğünleri 624 tarihinde olmuştur. İlk evladı Hz. Hasan 625 tarihinde, ikinci evlada Hz. Hüseyin ise 626 yılında dünyaya gelmişlerdir.

Daha sonraki yıllarda küçük yaşta ölen Muhassin (Muhsin) ile kızları Ümmü Gülsüm ve Zeynep dünyaya gelmişlerdir. Peygamberimizin (s.a.v.) nesli Fatıma annemizin çocukları ile devam etmiştir. Fatıma annemiz Peygamberimizin vefatından 5 buçuk ay sonra 632 yılında vefat etmiştir. Hz Ali (r.a.) Fatma annemizi bizzat kendisi Resulullah (s.a.v.) efendimizden istemiştir. Mehir olarak da Peygamberimizin kendisine verdiği zırhı Fatıma annemize vermiştir. Düğünlerinde Şad (r.a.), "Bende bir koç var ensardan, bir kısmı da biraz mısır toplasınlar" diyerek güzel bir düğün yapmışlardır. Peygamberimiz (s.a.v.) her ikisi için dua etmiştir.

Kıymetli okuyucularım
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), "Fatma benim bir parçamdır. Onu sevindiren beni sevindirmiş olur. Onu üzen de beni üzmüş olur" buyurmuş ve Fatıma annemize olan sevgisini belirtmiştir. Bak. Buhari. Fazailül Ashab 12. Günümüzde maddi ve manevi açıdan  buhranların içine itilmeye çalışılan aile hayatı kadınları perişan etmiştir. Annelik gibi kutsal duygular ayaklar altına alınmıştır. Özgürlük aldatmacası ile gayri meşru yollara sevk edilen kadınlar reklam aracı olarak kullanılmaktadır. Artan kadın cinayetleri, cinsel tacizler, ahlaki çöküşler ve ekonomik buhranlar kadınları perişan hale getirmiştir. Kuran'da Allah, "Evlerinizi sizin için bir huzur ve sükûn mutluluk yeri yaptı" buyrulmuştur. Nahl Suresi ayet 80. Geldiğimiz noktada üzülerek ifade edelim ki evler huzur yerine kavga yeri olmaya başladı. Kimse kusura bakmasın biz Müslüman Türk Milleti olarak yaşadığımız ortama getirilmekten ve bir cinnet toplumu olmaktan memnun değiliz. Her gün şahit olduğumuz ve izlediğimiz olaylardan artık bıktık. Huzura, mutluluğa, adalete ve paylaşıma ne kadar muhtacız.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.