SON DAKİKA
Hava Durumu

EY HIRSIZLAR, HIRSIZ VARRR (1)

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2020 16:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2020 16:24
Bu sözü yıllar önce bağıra bağıra haykırmıştım. Son günlerdeki rüşvet haberlerinden sonra tekrar yazıyorum ve tekrar haykırıyorum. Önce Kur’an’da Allahımız ne buyuruyor ona bakalım…
“Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için, onları hakimlere (ilgililere)  RÜŞVET olarak vermeyin. (Bakara Suresi 188. Diy. İş. Başk. Kuran-ı Kerim meali sayfa 28.)
Ayrıca Elmalı Tefsirinin birinci cildinin 678-679 ve 680. sayfalarında konu ile ilgili şu bilgiler verilmektedir.
Rüşvetten uzak olanlar mutlu olarak yaşarlar ve zalimlerin pençesine düşmezler. Nefislerinin kölesi olmazlar. Rüşvet bir bakıma zehirdir. İnsanların mallarını günah ile günahkârlıkla yemeyin. Hakimlere, hükümetlere vermeyin. Rüşveti alıp vermeyin. İnsanların mallarına ve haklarına riayet edin. Yaptığınız işlerde ve anlaşmalarda haksızlıktan uzak durun. Rüşvet gibi batıl olan sebeplere tevessül etmeyin. Kendinizi haklı çıkarmak için şarlatanlık yapmayın. Zulme meydan vermeyin. Halkın malını yemek için ilgililere (hükümete tevessülden) uzak durup, sakının. Haksızlığa set çekin. Meşru olmayan, gayri meşru olan şeylere itibar etmeyin. Haksız mal, haksız kazanç bütün fenalıkların başıdır.
Rüşvetin bir ahtapot gibi topluma sardığı dönemler olmuştur. Hatta rüşvet almayan bir gümrük müdürü için duyduğum şu sözler hala hafızamdadır. Konuyu anlatan rahmetli Sıdkı Yüceler’dir.
Kendisi o dönemlerde ‘Yüceler Plastik Fabrikası’nın sahibidir. Marmara Ereğlisi Ziraat Bankası Müdürü’nün odasında şunları ifade etmiştir. “Hocam yurt dışından ithal madde alıyoruz. Yıllarca gümrükte rüşvet ödedik. Vermeden mal alamıyoruz. Benim işlerimi takip eden şahıs telefon açtı ve dedi ki ağabey buraya bir müdür gelmiş. Adam hediye kabul etmiyor. Rüşvet almıyor. Tam bir namussuzmuş. O müdürle görüşeceğim dedim. Kahkaha atarak beni kucakladı ve açık yürekli oluşumdan dolayı tebrik etti.”
O tarihten itibaren para kazandım. İşte GÜN SAZAK böyle bir bakandı. Sayın müftüm seni tebrik ediyorum. Keşke tüm milliyetçiler senin gibi olsa dedi. Türkiye’de rüşvet almayan nice insanlar mağdur edilmişlerdir.

DEVAM EDECEK…
  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.