SON DAKİKA
Hava Durumu

Ey dünyakolikler ve paranın uşakları

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2023 19:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 19:43

Kıymetli okuyucularım, yapılan kötülükler, terk edilen ibadetler, konuşulanlar yalanlar, yenilen-içilen haramlardan dolayı şüphesiz ki cezalar vardır. Bu cezaların süresi belli değildir. Cehennem ehline denilecektir ki, “sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?” Onlar şu cevabı vereceklerdir,” Biz namaz kılanlardan(ibadet yapanlardan) değildik. Yoksulu(fakir-fukaraya) doyurmuyorduk. Günaha dolanlarla birlikte bizde günah işliyorduk. Ceza gününü de asılsız sayıyorduk. Sonunda bize ölüm geldi çattı” diyeceklerdir. Müddesi suresi ayet 42-47 Kuran’ı Kerim’de hırsızlık, zina, adam öldürme, cinayet, millet malına tecavüz gibi günahların dünyada da cezaları vardır. Bu cezalara had cezası denilir. Terk edilen ibadetler için dünyada bir ceza söz konusu değildir. Niye oruç tutmadın, niye namaz kılmadın diye kimseye ceza verilmez.

Kıymetli okuyucularım, çağımızda bilhassa günümüzde paranın uşakları dünyakolikler çoğalmış ve sayıları çok artmıştır. Bu bağlamda İslam mimarisi diye isimlendirilen ve kendisine has yönleriyle dinimizin güzelliklerini sembolleştiren mimari anlayış terk edilmiştir. Şanlı peygamberimiz(s.a.v) Medine’de dolaşırken yüksekçe bir bina gördü ve şöyle buyurdu. “Mutlaka gerekli olan binaların dışında yapılan her bina sahibi için bir vebaldir”. Süneni Ebu Davut, Edep Bahsi, 156.

Şimdi sormak lazım, yapılan her gökdelenler, yapılan plazalar, yapılan çok katlı siteler; bunlar yapılırken çalınan malzemeler, eksik kullanılan demirlerin sorumluları kimlerdir. Hatta tamamı insanların yardımıyla oluşan Kızılay gibi kurumların bünyesinde oluşan eşyaların satılmasındaki sebep para değil midir? Eleştiri ve tenkitlere goygoycular diyenlere birileri de çıkıp soygunlar derse haklı olmaz mı? İslam mimarisinde ölçü insan hayatını korumaktır. Allah’ın yarattığı doğa (tabii) güzelliklerin korumaktır. Komşunun güneşine mani olmayacak şekilde planlanmıştır. Bırakın güneşi paranın uşakları temel kazarken bile komşunun evleri çökmektedir. Bir de bunlar muhafazakar, dindar geçinirler. Çoğunluğu öyle lanse edilir. Varlık aleminin odak noktası olan insan tahrip edilmiştir. İnsanın tahribi batı, dünyanın tahribatına sebep olmuştur. Suçları ise bellidir. Paranın uşakları ve dünyaperestirler. Sizce de doğru değil mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.