SON DAKİKA
Hava Durumu

EY BÖLÜCÜ ÇIKARCILAR

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2020 16:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 16:31
Rum Suresi’nin 31 ve 32. ayetlerinde ise ilahi mesaj şöyledir; “Allaha yönelmiş kimseler olarak yüzünüzü hak dine çevirin. O’na karşı gelmekten sakının. Namazı dosdoğru kılın ve müşriklerden dinlerini darmadağınık edip grup grup olan kimselerden olmayın. Çünkü onlardan her bir grup kendi katındaki dini anlayış ile sevinip böbürlenmektedir.” (Bakınız Kuran-ı Kerim meali sayfa 406)

Diyanet İşleri Başkanlığı bazı Kuran meallerinde ve tefsir yorumlarında “Dinlerini darmadağınık edip grup grup olan kimselerden olmayın” emrini izah ederken, müşriklerin, gayri Müslimlerin, Hristiyanlık ve Yahudiliği mezheplere ayırdıklarını,  ‘Matta, Markos, Luga, Yuhanna gibi isimlerle böldüklerini, bir diğerinde ise Adat, tensiye, hunıç, leville ve benzeri parçalanmalara sebep olduklarını, Müslümanların bu duruma düşmemesi için Allah’ın bizleri ikaz ettiğini bildirmektedir.

İslam dini birlik (vahdet) dinidir. Arapçada yol anlamına gelen tarikatların ilmi hüviyeti ‘tasavvuf’tur. Manası ise ‘menevi yol’dur. Ancak bu anlayış dinin zorunlu kuralları ile alakalı değildir. Daha fazla sevap kazanmak için bir takım tesbihatı (halk arasında zikir denilir) ve güzel işleri yerine getirmek için tutulan yoldur. Bu yola girenlere derviş ya da mürit denilmektedir. Bunlarda mal sahibi olmak, mülk sahibi olmak, mekan, mevki ve şöhret sahibi olmak gibi dünyevi bir beklenti asla olmamalıdır. Tarikatlar eski kaynaklarıyla bağını koparmıştır. Bir kısmı vakıf ve derneklerle faaliyetlerine devam etmektedirler. Bir kısmı siyasi malzeme durumunda çalışmaktadırlar. Ortak noktaları ise tepede bulunanların dünya kolik olmalarıdır. Başka bir tabirle; “Harun maskesi giyerek Karun olma özentileridir.” Daha vahim olanı ise, çoğunun liderlerinin Amerika, İngiltere, Almanya vb batılı ülkelere kaçmalarıdır. Adına da utanmadan sıkılmadan “hicret” demeleridir.  İşin bir başka üzücü yanı ise devlet yönetimine talip olan siyasetçilerimizin, bunların sahip oldukları siyasi güçler ve oy oranları dolayısıyla bunlara göz yummalarıdır. Zaten Türkiye 15 Temmuz 2016’lara bu gafletten dolayı gelmiştir. Konuyla alakalı olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı son derece önemlidir. Aldatanlar ve aldananlardan olmamak için konunun hassasiyetini bilmek lazımdır. Bu yollarla yapılan hırsızlıklar mutlaka sorgulanmalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.