SON DAKİKA
Hava Durumu

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'YMÜŞ ÖYLE Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2022 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2022 16:22
Kıymetli okuyucularım.
5 Haziran 2022 Pazar günü Dünya Çevre Günü olarak ilan edilmiş. Takvim yapraklarını okuyunca, verilen demeçleri dinleyince ve inandırıcılığını yitirmiş sloganları duyunca içimden gelerek "Güldürmeyin adamı" dedim. Gözümün önüne 'Ateş Böcekleri' diye ün yapan ekip geldi. Onlar malum kişilerin demeçlerini ve şakşakçılarını görünce "Palavra, inanma, yalan, aldanma" izleyicileri uyarıyorlardı. Şimdi görüyorum da onları hak veriyorum. Ne kadar da haklılarmış. "Atalarımızın kişinin aynası yaptığı işidir. Söze bakılmaz" ifadesi her zaman geçerliliğini korumuştur. Hangi Çevre Günü diye sormak lazım. Sosyal çevre mi doğal çevre mi? Görünüşte ikisinin de düzeni kaçmış. İkisi de tahrip edilmiş. İş söze ve sloganlara kalmış şair Abdurrahim Karakoç (mekânı cennet olsun) diyor ya, "Yeşili bölüştü dayılarımız, salona uğradı kıyılarımız." Tıpkı balığın gibi başka bir tespitinde ise şöyle haykırıyor, "Suyumuzda mikrop, havamızda kir, ülkeden kaldırdık güzellikleri. Çıplak dağlar utancından eğilir, kökünden yoldurduk güzellikleri."

Kıymetli okuyucularım.
Günümüzde çevre sorunları başta insanlar olmak üzere, bütün canlı türleri ile doğal güzellikleri tehdit eden bir boyut kazanmıştır. Sözde yeryüzü zirvesi toplantıları yapılmış, güya çareler aranması için çalışmalar yapılmıştır. Evrensel bilinç uyansın istenmiştir. Sloganlar mesajlar ve ilgililerin demeçleri bu yönde olmuştur. Bütün bunlar güzel. Peki uygulama nasıl neler yapılıyor diye baktığımızda söylenenlerin tam zıttı karşımıza çıkıyor. Ormanlarımız vahşice yakılıyor. Yeşil alanlarımız talan ediliyor. Ağaç katliamları sürüyor. Tatlı sularınız (nehirler, ırmaklar, dereler) pervasızca ve şuursuzca kirletiliyor. Denizlerimiz (dipleri dahil olmak üzere) çöplük yığını haline getiriliyor. Birilerinin çöp ve atık poligonu  oluyor. Bazen açık bazen de gizli sinsi bir şekilde zehirli atıklar sularımıza karıştırılıyor. Göllerimiz can çekişiyor. Kapitalizmin baronları için çerez parası sayılan göz boyayıcı cezalarla vaziyet geçiştiriliyor. Bütün bunların yanında tarım alanlarımız imara açılıyor ve maden arama şirketleri tarafından tahrip ediliyor. Çevredeki maddi kirlenme telafisi ve tedavisi mümkün olmayan boyutlara ulaşıyor. Bütün bunlar olurken her şey yolundaymış havası içerisinde makyajlı silikonlu hormonlu demeçlerle toplum aldatılıyor. 3 5 kapitalist para uğruna çevreyi toprağıyla suyu ile tahrip ederken belki kazanıyor ancak toplum kaybediyor gelecek nesillere ihanet oluyor.

Kıymetli okuyucularım.
Doğal çevrenizle birlikte birbirine paralel olarak sosyal çevremizde tahrip olmaktadır. Cinayetler, tecavüzler, hırsızlıklar, yolsuzluklar, ahlaksızlıklar bunların açık örnekleridir. Bir an evvel yanlışlardan dönülüp vazgeçilip doğrulara ve gerçeklere yönelmemiz gerek diye düşünüyorum. Sizce de öyle değil mi?
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.