SON DAKİKA
Hava Durumu

DOĞUŞTAN GELEN FARKLILIKLAR VE DEVLET ŞUURU

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2021 17:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 17:25
İnsanların deri yapılarının (siyah sarı beyaz) gibi farklı oluşu yeryüzünde fitne ve fesada kavga ve ayrılıklara sebep olması, şüphesiz cehaletten kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda ırkçılık dinimizde yasaklanmıştır. Müslüman Türk Milleti olarak tarihimizle, milli, manevi değerlerimizle dinimizle daima gurur duyduk. Bunları hiçbir zaman kin, öfke ile intikamla dönüştürüp başkalarını zulmetme vasıtası da yapmadık. Avrupa'da, Yahudiler fırınlarda yakılırken Türk Milleti, ecdadımız onlara sahip çıkmış ve onları korumuştur. İspanya'dan kaçan Yahudiler bunun açık örneğidir. buna karşılık İsrail'deki Yahudilerin, Filistinli Müslümanlara yaptıkları durum ve işkenceler tam bir ihanet ve alçaklıktır. Aynı şekilde Suriye'den kaçan insanların, Avrupa ülkesi denilen sözde medeni bilinen bir kısım milletler tarafından maruz kaldığı durum ve işkenceler yürekler acısıdır.
Hiçbir zaman ırkçılık davası peşinde koşmayan Müslüman Türk milleti, Rabbimizin: "Ey insanlar, şüphesiz biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık. Birbirinizle tanışasınız, konuşup anlaşasanız diye. Sizleri kavim ve kabilelere (milletlere) ayırdık. Allah katında en değerli, en üstün olanınız O'na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. (Yani günah işlemekten ve kötülüklerden en çok ve en fazla uzak duranınızdır) Allah her şeyi hakkı ile bilmektedir. Her şeyden haberdardır." Hucurat Suresi ayet 13.
Biz inanıyoruz ki Hz. Adem'in zürriyetinden, Hz. İbrahim'in milletinden, Hz. Muhammed s.a.v.'in ümmetindeniz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu manada İstiklal marşımızda," Irkıma yok izmihlal" ifadesini kullanmıştır. Merhum Ziya Gökalp ise konuya ışık tutarak, soyunu sopunu bilmeyen ve zırvalayan dillidüdüklere şöyle haykırıyor: "Dediler kavminin bir adı var mı? Adı bir değil çok. Bu da bir ar mi? Türkiye devletim, Türklük milletim, cinsinin çokluğu Türke zarar mı? Hun yanlış bir tabir, Koyun'danım ben. Moğuldan değil. Türk soyundanım ben. Türklerin içinde mevkiim belli, Oğuz ili Kayı Boyu'ndanım ben. Ne kadar Türk varsa bugün cihanda, buradaki harsa var meyli vicdanda. Dili dilimdendir, dini dinimden. Olacağız biz hep aynı vatanda. Karacık Dağı'ndan, Kıpçak Çölü' nden gelen atalarım gibi Türk'üm ben. Bana yol gösteren benden olmalı. Olamaz Türk'e baş Türk'üm demeyen. Osmanlı kalamaz Türk'ü sevmeyen." Gökalp sonra da şöyle haykırıyor:" Devletimde halkın örfü hakimdir. Başka kuvvet onu tehdit edemez. Kanun hakka hakim değil hadimdir. Sebep yokken ferdi takyid edemez." Bu ifadelerden birileri payına düşeni almalıdır. Devlete olan güven güvenimiz hakkın hakim kılmasına bağlıdır. Kanunlar şahsi ihtirasların tecellisi için olamaz. Soygun ve yolsuzlukları örtbas etmek için hiç kullanılamaz. Ekranlarda hala birileri utanmadan Kürtlük ve Türklük kıyaslaması yapıyor. Yazıklar olsun. Ne mutlu Türküm diyene...
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.