SON DAKİKA
Hava Durumu

DOĞANIN İNTİKAMI VE PİSLİKLER

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2020 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 16:30
Kuran-ı Kerim’de yaklaşık olarak 30 surede ve 60 ayette sudan bahsedilmiştir. Ayrıca 18 surede ve 52 ayette ise lanetlenmiş toplumlardan ve bunların hatalarından ve isyanlarından bahsedilmiştir. 
  Enbiya Suresi’nin 16. ayetinde Rabbimiz “Biz yeri, göğü ve arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık” buyurmaktadır. Aynı surenin 11. ayetinde ise “Biz zulmetmekte olan nice memleketleri kırıp geçirdik ve onlardan sonra başka başka toplumlar meydana getirdik” buyruluyor. 13. ayette ise “Kaçmayın, o içinde şımartıldığınız bolluğa ve yurtlarınıza dönün. Çünkü sorulacaksınız” denildi mesajı mevcuttur. İsra Suresi’nin 16. ve 17. ayetleri çok açıktır. “Biz bir memleketi helak etmek istediğimizde, onların refah içinde yaşayan şımarık elebaşlarına (itaati) emrederiz de onlar orada kötülük ederler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir de oranın altını üstüne getiririz. 
  Not: Ayetin ‘itaati emrederiz’ kısmındaki dip notta ‘şımarık ileri gelenlerini başlarına getiririz de’ şeklinde tercüme edilebilir. (Bakınız Diy. İş. Başk. Kuran Meali Sayfa 282.)
  Enam Suresi’nin 95-96-97. ayetleri bu bağlamda mutlaka incelenmelidir. Şanlı Peygamberimizin (S.A.V) konuyla ilgili yüzlerce mesajı vardır. Nice doğa düşmanlarını lanetlemiştir. Gelinen noktada hala çocuklarımıza, gençliğimize İslam ve ekoloji bilgileri verilmemektedir. Hala doğanın ve çevrenin tahribi devam etmektedir. Hala rant uğruna beton yığınları pazarlanmaktadır. Hala dünyamız vahşi bir şekilde tahrip edilmektedir. Bir sürü kan sülüğü para kazansın diye denizlerimiz, akarsularımız, ormanlarımız ve havamız kirletilmeye devam edilmektedir. Tehlike çanları çalarken Allah diye bağıranların, tehlike geçtikten sonra yallah demeleri nasıl ve neyle izah edilecektir. Yaşadığımız şu olaylardan sonra bile maskelerin sokaklara atılması, denizlere terk edilmesi, şuursuz bir kirlilik vahşeti nasıl önlenecektir.
  Unutmayalım ki dünyanın düzeni bozulursa herkesin düzeni bozulacaktır. Kimse betonlarla, kâğıt parçalarıyla karnın doyuramayacaktır. Kimse mutlu ve huzurlu olamayacaktır. Düzenler de, sistemler de, iktidarlar da yıkılacaktır. Bu itibarla tez elden ‘devletlerin yöneticileri, idareciler’ tedbirlerini almalıdırlar.    
  ‘Hakikatler karşısında susan dillerin şeytan olduğu bilinmelidir. Şeytanın görevi ise insanları sapıtmaktır.’ Madde düşkünlerine ve dünyaperestlere ithaf olunur.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.