SON DAKİKA
Hava Durumu

DOĞAL AFETLER VE KIYAMET ALAMETLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2021 14:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2021 14:58
Ey aciz ve güçsüz insan göklerin yarıldığı yıldızların parçalanıp söndüğü, dağların yıkılıp dağıldığı, güneşin katlanıp siyah bir hal aldığı, denizlerin homurdanarak birbirine karıştığı, toprak içindekileri dışarı attığı, ruhların bedenden ayrıldığı, vahşi hayvanların bir araya geldiği o gün Kıyamet için hazırlan. Orada hiçbir şeyimiz gizli kalmaz her şey Allah'a arz olunur. O gün diller tutulur dillerin yerine diğer organlarımız konuşur. Ey Hafız (Hoca) Kur'an okurken sadece dilini oynatarak okudun okuduklarını anlasan ve düşünsen çoktan kocaman (ihtiyarlaman) icap ederdi. İnsanoğlu Kuran'ın onun etkilenmesinden mahrum olmuştur. Kıyamet'in diğer isimleri vardır. Hasret-Nedamet (Pişmanlık ), Muhasebe (Hesaba çekilme), Müseale (Sorguya çekilme), Müsabbaka (Cennete ya da cehenneme önce varmak için koşmak), Münakaşa -Münafese (Makamlara imrenme), Zelzele -Demdeme (Azap ve mahvolma), Vaki (Vukuat olay), Karia (Şiddet ve zorluk) Racife (Deprem sarsılma), Gaşiye (Şaşırma ) Dahiye (Büyük bela), Azife (Yakın olmak), Hakka (İşlerin araştırılması), Tamme (Büyük gürültü), Sayha (Çok şiddetli bir haykırış), Talak (Kavuşma) Firak (Ayrı kalmak), Mesak (Sevk götürülmek) Kısas (Kana kan, dişe diş hesap), Tenad (Sıkıntıdan dolayı birbirine bağırma), Karar-Lika (Kavuşma), Meab (Allah'a teveccüh etme), Azap (Firar kaçma), Beka-Kaza (Hüküm verme), Vezin (Ölçü tartı), Fetih (Her şeyin meydana çıkması), Hıfz (Rezillik rüsvalık), Abus (Suratların asılması) gibi manalar kıyamet ile ilgili isimlerdir. Bak. İmamı Gazali'nin İhyau-Ulumid Cilt 4. Sayfa 4505-4506. Tercüme Abdullah Aydın.

Sevgili okuyucularım
Kıyamet'in vakti ve zamanı kopacağı saat hiçbir peygambere ve hiç bir meleğe bildirilmemiştir. Lokman Suresi'nin 34. ayetinde, "Kıyamet vakti hakkındaki bilgi ancak Allah katındadır" buyrulmaktadır. Ayrıca Araf Suresi'nin 187. ayetinin de, "Sana Kıyamet'in ne zaman gelip çatacağını soruyorlar de ki, onun ilmi ancak Rabbimin katındadır. Onun vaktini ondan başkası açıklayamaz. O Kıyamet göklere de yerlere de ağır gelmiştir. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu bilmiyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki onun bilgisi ancak Allah'ın katındadır ama İnsanların çoğu bilmezler" mesajı çok net ve açıktır.

Sevgili kardeşlerim
Önemli olan kıyametin ne zaman kopacağını bilmek değildir. Kopması ile başlayacak olan ebedi hayata gerektiği şekilde hazırlanabilmektedir. Kıyamet'in alametleri kopmadan önceki işaretleri bildirilmiştir. Küçük işaretlerin tamamı insan eli ile küresel katiller ve doğal tabiat düşmanları vasıtasıyla meydana çıkarılmıştır. Dünyamızı ve insanlığı tehdit eden orman yangınları, seller, depremler, hortumlar, cinayetler, yüksek binalar, dünya malının bollaşması, zinanın artması, ahlakının bozulması ve dini emirlerin ortadan kalkması, bir de ehliyetsiz, liyakatsiz kişilerin yönetime (millet devlet idaresine) gelmesi, bunların yanında faizin, rüşvetin, torpilin, yolsuzlukların millet malına tecavüzlerin çoğalması da vardır. Netice olarak insan eli ile ekolojik denge bozulmuş ve kapitalizmin kölesi olan çömezler vasıtasıyla dengeler altüst olmuştur.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.