SON DAKİKA
Hava Durumu

DİNLEYEN DE GÖREN DE ADAM SANIR

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2019 21:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 21:28
“Yolda karşılaştığımız bir dostla ayaküstü falan kişiyi gıybet ederiz de, iş nutuk çakmaya gelince, gıybet konusunda ki hadisi şerifleri sıralamakta arkamızdan kimse yetişemez. Dinleyen bizi hiç gıybet etmez sanır.” Bu ifade Cahit Zarifoğlu’na aittir. Bakınız Diyanet Takvimi 13 Haziran 2019 Perşembe.
 “Ey inananlar yapmadıklarınızı niçin söylüyorsunuz ” anlamındaki ilahi emirde bunun açık örneğidir. Onun için barışı prensip edinen şanlı peygamberimiz İrşad ve tebliğ vazifesini devamlı olarak ifade ve üslup nezaketinde gösterdiği gibi iş ve davranışlarında da göstermiştir. Kanunlarda hırsızlık yasaktır. Bir yumurta çalanın bile cezası vardır. Ancak gelinen noktada gündeme düşen ihale yolsuzlukları, rüşvetler, insan haklarına tecavüzler, yıpratılan ve ayaklar altına alınan adalet duygusu toplumları kasıp kavurmaktadır. Veda Hutbesi’nde dile getirilen gerçeklere her gün ne kadar muhtacız. “Ne zulüm ediniz, ne zulüm görünüz. Eşlerinize şefkatle muamele edin. Her birinizin kanı ve malı ötekine haramdır. Kâfirler gibi birbirinizin boynunu vurmayınız. Müslümanları doğru yola yönelten adam kesik burunlu bir zencide olsa itaat ediniz” İşte gerçek inkılâp, gerçek eşitlik ve gerçek laiklik budur. Kararmış vicdanların, kızarmayı unutmuş yüzlerin, kapalı alınların bunları anlaması mümkün değildir.
Veda Hutbesi’ndeki peygamber vasiyetini tutsaydık, ne biz bu halde olurduk, ne de huzursuzluktan çalkalanan bir dünyada yaşardık. Efendim doğru söylüyor ama o bizim partiden değil, o bizim cemaati desteklemez, o başka yerlere çalışır gibi üfürük tiplerin neresi adam, neresi Müslüman diye sormak lazım. Üstad Necip Fazıl Kısakürek “Eline saban lastiğini alır, sağa sola uzatır ve şöyle derdi. Bizim kanunlar bu lastiğe benzer. Çekin çekin uzatın, sakın kırmayın. Birde ters çırptırıp kendi gözünüzü kör etmeyin. İşte din yobazlarının, siyaset yobazlarının ve ticaret yobazlarının durumu budur” diyordu.
İnşallah anlarsınız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.