SON DAKİKA
Hava Durumu

Dinle bakalım bay ve bayan amigo (2)

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2018 21:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2018 21:28
İslamiyet en mükemmel dindir. Geri kalmanın dinle alakası ve ilgisi yoktur. Olmuşsa bile bu da bazı bağnaz, şarlatan din adamı geçinen veya din adamı diye lanse edilen kişilerin dini yanlış anlatmalarından ve yanlış telkinlerinden dolayıdır. Tarihe bakarsanız, ortaçağda medeniyet özellikle doğuda müslümanlar sayesinde kurulmuştur. Adı da İslam medeniyetidir. Bugünkü Avrupa ve batı medeniyeti de ortaçağdaki İslam medeniyetinden doğmuştur. Bir çok batılı ve Avrupalı ilim adamının tespit ettiği ve kabul ettiğine göre, batı medeniyetinin temeli eski Yunan, eski Roma medeniyeti değil ve hıristiyanlık hiç değildir. Tam manasıyla Türk İslam medeniyetidir.
Peki bu nasıl olmuştur? Türk İslam medeniyetinin en yüksek zamanlarında Haçlı orduları müslüman memleketlere girmiş, Avrupa bu büyük medeniyeti gördüğünde hayret etmiştir. Geri dönüşlerinde İslam medeniyetinden ilham almışlardır. Yüzyıllarca süren Haçlı seferleri, birçok Avrupalı ilim adamının İspanya’da Endülüs Emevilerinin hüküm sürdüğü tarihlerde Endülüs’te ilim tahsil etmişlerdir. Müslümanlardan ilim öğrenmişlerdir.
Riyaziye (matematik) ilmini, onun bir kolu olan cebir ilmini Endülüs’ten öğrenmişlerdir. Astronomiyi yine müslümanlardan öğrenmişlerdir. Endülüs yıkıldıktan sonra oradaki birçok ilmi eserler Avrupalılar tarafından alınmış, bazen de kaçırılmıştır.
Bu eserler bugün için Avrupa’daki kitaplıklarda korunmaktadır. Daha birçok müslüman Türk alimlerin buluşları mevcuttur. Fatih’in İstanbul’u fethetmesiyle bu ilimler de Avrupa’ya gitmiştir. İstanbul’u terk eden alimler, İtalya’da İslam fikrini ve onun büyüklüğünü anlatmışlardır. Rönesansı da böyle başlatmışlardır.
Demek oluyor ki, Avrupalılar’ın ileri gitmesinin sebebi hıristiyanlık değildir. Türklerin de geri kalmasının sebebi müslümanlık değildir. Dini istismar eden satılmışlar, cahiller ya islamı kötülemişler ya da Allah’la Kur’an’la, dinle, imanla, peygamberle aldatmaya çalışmışlardır. Onun için diyorum ki, “Türklük şuuru, islam imanı, islam ahlak ve fazileti vazgeçilmezimizdir.”
Sen hey amigo: İbni Sina’yı okuyup inceledin mi? Farabileri, İmamı Gazalileri, Mevlanaları, Yunus Emreleri, Molla Fenarileri, Hocazade Efendileri ve diğerlerini okuyup inceledin mi? Onların hâlâ Avrupa ve batı üniversitelerinde ders olarak okutulduğunu biliyor musun?
Sen Peygamberimiz Hz. Muhammed A.S.’nin hayatını bir sefer olsun okudun mu? Hatta Veda Hutbesi’ni inceledin mi? Türk tarihi klasiklerine hiç göz attın mı? İslam tarihini bir kez olsun eline aldın mı? Hatta Kur’an mealini bile hiç okudun mu? Dahası Mustafa Kemal’in ülküsünü inceledin mi? Köroğlu’nu tanır mısın?
Hey maykıl mı, kaykıl mı, ceksın mı denilen tiplerin müridi. Kendine gel ve düşün. Şayet sarhoş değilsen ve uyuşturucu almadıysan.  DEVAM EDECEK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.