SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVLET ŞUURU VE TÜRK MİLLETİ

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2020 17:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 17:08
Bir gün Türkmen köylerinden birine bir memur gelmiş. Köylülere biraz buğday hazırlamalarını söylemiş ve yol yorgunluğu ile uykuya dalmış. Muhtar hemen köydeki evlerden buğday teminine başlamış. “Ahmet ağa sen iki kilo, Hasan sen yarım kilo vereceksin” demiş. Buğday çuvalları kısa bir zamanda cami avlusunu doldurmuş. Sonra da memuru uyandırmışlar. Memur; “Buğday hazır mı?” diye sormuş, “Hazırdır, buyurun, görün, nereye nakledilmesi gerekiyorsa götürelim” demişler. Memur, “Getirin” demiş. Köylü, “Aman beyim yüzlerce çuval nasıl gelir, buyurun, görün” cevabını vermiş. Memur, “Canım bu kadar çuval buğdayı ne yapayım? Benim istediğim bir parça buğday” demiş. Millet “Bu kadar az buğdayı ne yapacaksın” deyince, bay memur “Canım ben mücadele memuruyum. Buğdayı tarla sıçanlarını (fareleri) itlaf etmek için zehirleyeceğim” cevabını vermiş. Bunun üzerine istediği buğdayı getirmişler. O da vazifesini yapımış. Biraz sonra muhtar, cami önüne çıkarak “Ey ahali, gelen memur, hükümet memuru değil, sıçan (fare) memuru imiş. Buğdaylarınızı geri alın” diye ilanda bulunmuş. Yaşanılan bu hadise Türk milletinin, devletine verdiği önemin açık örneğidir. Söz konusu devlet olduğunda, teferruata ihtiyaç yoktur.
Türk halkının bu kadar duyarlılığı bazı gafillerin uyanmasını ve de dikkatli olmasını gerektirmektedir. Hanedanlar, hükümetler, liderler hepsi de gelip geçicidir. Asıl olan “Devleti ebet millettir.” Bu itibarla, devlet şuurundan nasibini alamayan zavallıların bir noktayı çok iyi tespit etmeleri lazımdır. Konuyla ilgili olarak Dündar Taşer’in, “Büyük Türkiye Rüyası” adlı eserinin 75-76-77. sayfalarına bakabilirler.
Atalarımızın yerlere vurduğu ve nefret ettiği bazı tipler için kullandıkları söz şudur, “Kendisini ne oldum delisi zannediyor” derler. Onun içindir ki son günlerde tartışılan bazı üzücü olaylar, halkımızı cidden yaralamaktadır. Atatürk’e dil uzatmak, Cumhuriyetimiz’i tartışmaya açmak kimsenin işine yaramaz. Özel evlerde, özel toplantılarda sempatizanlarına ve de müritlerine Atatürk’ten bahsederken “Deccal, Kör Kemal” diyenler, dahası Cumhuriyet’e hiç utanmadan “Çamuriyet” dediklerini unutmadık. Bir takım basit söz ve ayak oyunları ile aynı gaflet ve dalalete tekrar düşülürse inanın telafisi ve de tedavisi çok zor olacaktır. Allah hainlere fırsat vermesin. Milli şairimiz Rahmetli Mehmet Akif Ersoy tabiriyle “Mezelletin, düşüklüğün ta kendisi olan bir takım kişilerin samimi Müslümanlar’ı istismar ederek korkunç bir uçuruma doğru gidildiğini” anlatmaktadır. Devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.