SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVLET, MİLLET VE SİYASET - 1

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2019 21:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 21:13
Türkiye’nin yetiştirdiği büyük hukukçulardan Rahmetli Ali Fuat Başgil (merhum Adnan Menderes’in de hocasıdır.) Bir sözünde devleti tarif ederken “ Devlet milletin, millette devletin ta kendisidir” diyor. İlgili sözü hangi eserde okuduğumu hatırlayamadığım için kaynağını veremiyorum. Eski Erzurum Milletvekillerinden olan Rıza Müftüoğlu (19.Dönem Erzurum MHP Milletvekilidir.) Kendisi Etibank Genel müdürlüğü bünyesinde çok çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ticaret Bakanlığı teşkilatında genel müdür yardımcılığı yapmıştır. Çelik İş Anonim Şirketinde Genel Müdür olarak bulunmuştur. 12 Eylül 1970 İhtilalinde MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasında yargılanmış ve 27 ay Mamak Cezaevinde yattıktan sonra beraat edip tahliye olmuştur. Kendisi Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Ülkücü Maliyeci ve İktisatçılar Derneği Genel Başkanlığı, Milliyetçi, Çalışma Partisi Genel Başkan Yardımcılıklarında bulunmuştur. Birçok eseri vardır. Özellikle “ Demokrasimiz ve Kralları” adlı eseri çok manidar boyuttadır. Naçizane olarak ilgili eseri dikkatle okumuştum. Halende bazen bakarım. Eser 240 sayfadan ibarettir. 239. Sayfada şu ifadeler mevcuttur “Devletin yeniden yapılanmasını, adaletin tam olarak hüküm sürmesini, iyi bir proje üretilmesini, siyasi partiler pazarının değiştirilmesini, meclisi yeniden düzenlemeyi çoğumuz istiyoruz.” Ama bütün bunları nasıl yapacağız ve kimler yapacak?
Bugünkü meclis mi bu düzenlemeyi yapacak.(Not: Kitabın yazıldığı tarih 2007’dir.) Ya da gelecek seçimlerde yeniden oluşacak meclis mi? Cevabı en zor olan da budur. Bugüne kadar yapmayanlar, şimdi niye yapacak? “KRALLAR” Krallıklarına son verirler mi? Bu soruları uzattıkça uzatabiliriz. Cevap vermek ise o kadar kolay değildir. Kitabın 240.sayfasında ise teklifler sıralanıyor. Üç madde halinde sıralamada;
1)siyasi partiler bu seslere kulak vermek zorundadırlar. İktidar olan siyasi parti bu değişiklikleri yapmaya söz vermelidir ve yapmalıdır.
2)İktidar bu değişiklikleri gerçekleştirmelidir.
3)Kararlar bütün siyası partilerin katılımlarıyla alınmalıdır.
Devam Edecek….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.