SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhuriyetin Düşmanları

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2019 21:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 21:25
Kurtuluş Savaşını kazanıp Cumhuriyeti ilan ettikten sonra “asıl savaş bundan sonra başlıyor” diyen M. Kemal Türk Dil Kurumunu(TDK) onunla birlikte Türk Tarih Kurumunu (TTK) kurmuştur. Peşinden de şu veciz ifadesini kullanmış ”Türk evladı ecdadını tanıdıkça çok büyük işler başaracaktır” demiştir. Ancak gelinen nokta iç açıcı değildir.
Tarihimizi bir bütün olarak görmek ve yeni nesillere öğretmek zorundayız. Türk tarihi “mehter marşında olduğu gibi beş bin yıllıktır.” Ancak “Müslüman Türk milleti” 1040 Dandanakan Savaşı ve Malazgirt Zaferi ile tarihe kesin damgasını vurmuştur.
Gelinen noktada bazı uzaktan kumandalı dandik beyinler,”Osmanlıcılar, cumhuriyetçiler” diye tarihimizi bilerek yok etmeye çalışmaktadırlar. Bu işin vebali de  ” Siyasetçilerimin boynunadır.”
 Falan parti falan cemaat, şu grup bu tarikat beni bağlamıyor.
Tam 71 yaşındayım. Takriben 1968’lerden berisini inceledim. 27 Mayıs 1960 darbesini de cennet mekân Alparslan Türkeş’in kaleminden ve diğer yazar çizerlerden okudum.
Özellikle son 25 yıldan beri bir birine” kötü, hakarete varan ifadeler gördük. Ancak siyasi çıkarlar söz konusu olduğunda birlik ve beraberlik örneği gösteriyorlar.
Eski Samsun senatörü merhum Fethi Tevetoğlu’nun kaleme aldığı bir kitabı iyice okudum.1914’ten 1965’e kadar TBMM’nin tutanaklarında asla galiz ifadelere rastlamıyoruz.
Cumhuriyet böyle korunmaz. Türk milleti daha güzel sözlere layıktır bay siyasetçiler.     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.