SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuklarımız ve anne babalarla okul

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2022 17:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2022 17:12
Kıymetli okuyucularım. Toplumlar için  ‘Çocuklarımız’ yarınlarımızın güven kaynaklarıdır. Onun iyi ya da kötü huylu bir insan olması asıl okul ve çevresinden aldığı terbiyeye bağlıdır. Bir milletin, bir toplumun, özellikle vatanın kaderini omuzlayacak olan yarının büyüklerinin küçük dünyalarını korumak ve her anında bulabilmek bugünün büyüklerinin en önemli vazifesidir. Çünkü çocuğun dünyası büyüklerin dünyasından farklıdır. Çocukları durum itibariyle bir fotoğraf makinesine benzer. Çevre, okul, aile çocuğa ne vermişse, ne kazandırmışsa benlik ve şahsiyet gereğini onunla üretmeye çalışır.
Kıymetli okuyucularım. Bir çocuk için ilk terbiye ocağı ailedir. Yaratılıştan temin olan çocukların fıtratlarındaki (varlıklarındaki) ilahi cevheri koruma görevi evvel anne ve babaya düşer. Onların iman ve ahlaklarıyla ilgilenmeyip sadece vitrin bebekler gibi süsleyip ve içsellerini temin etmekle sorumluluğunun bittiğini zanneden anne baba toplumun önünde ve Allah katında mesuldür. Zira hiçbir baba evladına güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez buyuran sevgili Peygamberimiz (ona selam olsun) bu gerçeği ifade etmiştir. Şair ne güzel söylemiş. “Gak oturdu cihana /anlaşılsaydı mana. Ne mutlu sorumluluklarını bilen ve yerine getiren babalara.
Kıymetli okuyucularım. Çocuklar başıboş sahipsiz bırakıldığı anda pusuda bekleyen bir sürü çocuk katilleri olduğunu bilmeliyiz. Onları teröre sermaye yapmak için uğraşanlar yalancı ve aldatıcı gözler medya vasıtasıyla piyon olarak kullanılanlar ve kirli bir o kadar gizli tuzaklar. Uyuşturucu ağına düşürülen gençler. Bunun en açık örneğini Diyarbakır Anneleri’nde görüyoruz. Ayrıca belli kuruluşların onları kobay olarak kullanması devamlı sırıtıyor. Şahit olduğumuz hırsızlıklar, soygunlar işlenen cinayetler ve kavgalar bunlar açık delillerdir. Öbür yanda tahrip edilen milli duygular, törpülenen ve zayi edilen ahlak anlayışımız. Nereden ve hangi yönden bakarsanız bakın tam bir rezalet. Bu kafayla ve bu gidişle toplum düzelmez. Çok para vermek, her istediğini yerine getirmek çocuklarımız için sağlıklı reçete değildir.  Asıl olan onların milli ve manevi duygularını geliştirmek, vatan ve bayrak sevgisini, din muhabbetini artırmaktır. Ayrıca çalışmayı ve helal kazanmayı empoze etmek de önemlidir. Çocuklarımızı çok sevelim, çok ilgilenelim. Ancak bunları yaparken onları perişan etmeyelim. Yaşarken öldürmeyelim. Onlara sevgi ve saygıyı öğretelim. Modanın, refahın, lüksün ve gösteriş budalalığının sermayesi çocuklarımız olmasın. Onlar bizim geleceğimizdir
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.