SON DAKİKA
Hava Durumu

CİNSİ DUYGU VE CİNSİYET EĞİTİMİ - 2

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2018 21:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 21:19
Sevgili okuyucularım… Zina ve fuhuşun her çeşidi  ile ve bunlara götüren yollar İslam'da ahlaka son derece aykırı, kötü bir yol, çirkin bir iş ve bir hayasızlık olarak nitelendirilir. (Enam 151. Araf 133. İsra 32.) . Ayrıca normal cinsi tabiata aykırı düşen yollardan cinsi tatmin sağlanması da İslam'ın hiç tasvip etmediği bir davranış biçimidir. Kur-an’ı Kerim’de eşcinsel bir yönelişe saplanıp kalan lüt kavminin davranışı çok sert bir dille tenkitle reddedilir. (Araf sur. 80. had. sur, 78-83 Şunra Sur. 161-166. Ankebut Sur. 28-29 ). Erkeğin kendi eşine ( hanımına ) tenasül organından değil de, arka uzvundan yaklaşması, Hz. Peygamber tarafından “ küçük livata “ olarak adlandırılır ve kesin yasaklanmıştır. (Ebu Davut, nikah 45. Tirmizi taharet, Tirmizi taharet , Loz. İbni. 29). Öte yandan hayvanla cinsi temas kurulması da iğrenç görülmüş, bu fiil ( iş ) ağır bir suç ve günah sayılmıştır. El ile cinsi tatmin sağlanması da yine hoş görülmeyen bir davranıştır. Bütün bunlar İslam'da cinsi duygunun ve isteğin tabii karşılandığını, fakat insanın bu duygusuyla başı boş bırakılmayıp onun sağlıklı, düzenli ve huzurlu bir yöne sevk edildiğini, aklın duyguya hakim kılınarak insanın cinsi tabiatının eğitilmek  istendiğini gösterir. Erkek ve kadın olarak her cinsin kendine has özelliklerinin korunması ve kendi tabii yönünde geliştirilmesi, cinsiyet farklılaşmasının doğal sonucudur. Bu bakımdan kıyafetten başlayarak her türlü bilgi, tavır ve davranışlarda, cinsle arasındaki bu farklılığı dikkate alan ve her cinsin kendi özelliklerine uygun düşen bir eğitim kaçınılmazdır. Hz. Peygamberimiz “Kadına benzemeye çalışan ve onlara özenen erkeklere, ve kadınlardan da erkeklere benzemek isteyenlere ve onlara özenenlere lanet etmiştir. (Buhari Lihas ( giysi ) bahsi 61-62). Bu tipler için bazı yaptırımları yürürlüğe koymuştur. Cinslerin kendi özelliklerinin korunması yanında, hazı temel ahlaki değerlerinde kazandırılmasıyla sağlıklı bir cinsi eğitim ve gelişim sağlanabilir. Bunun için en gerekli olan tedbir ve uygulamalar için en uygun yer mutlaka aile yuvasıdır. İslam bu konuyu da bazı kurallara bağlamıştır. Bu sebepten dolayı çocukların zihni ve bünyesel gelişimlerine paralel şekilde cinsi yönden bilgilendirilmesi ve eğitilmesi tavsiye edilmiştir. Bu bağlamda anne ve babaların büyük bir sorumluluğu olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
Not:
Müslümanın bilmesi gereken asıl konu şudur: tıpta ve İslam fıkıhda muhafazakarlık yoktur. Mutlaka meşru şekilde yetişen çocuklarımıza sapıklığa düşmemeleri için gerekli bilgiler verilmelidir ve bu  farzdır.
Yukarıdaki bilgiler not hariç Türk.Diy.Vakfı.İslam İlmihali cilt:2 sayfa 120-121’den alınmıştır. Geniş bilgi için bakabilirsiniz…..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.