SON DAKİKA
Hava Durumu

Cihada katkıda bulunmak

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2022 16:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 16:43
Kıymetli okuyucularım, bütün ibadetlerin bir zamanı vardır. Namazlar vakitlerinde kılınır. Ramazan orucu, ramazan ayında tutulur. Kurban tayin edilen günlerde kesilir. Cihat ise gücümüzün yettiği son nefese kadar yapılır. Onun zamanı yoktur. Mesela Ebu Eyyubel- Ensari(r.a) Mekke’de Medine’de otursaydı daha çok ibadet edeyim, daha fazla sevap kazanayım deseydi de, “İstanbul’a gelmeseydi bir oğlu sağ tarafında diğer oğlu sol tarafında surların üzerinden dökülen kızgın yağlara hedef olurken o beni surlara yaklaştıran ne kadar yaklaştırabiliyorsanız o kadar yaklaştırın” diyor. Çünkü o yaşlı her taraf mızrak, ok, kızın yağlar ve taşlar. Böyle bir manzara ve böyle bir sahne cihadın manası bütün gücünü ortaya koymaktır. Sevgili Peygamberimizin(s.a) bir orduyu savaşa uğurlarken, “Sizin dininiz geride bıraktıklarınıza emanet ediyorum” buyurmuştur. Ayrıca, “Amellerinizin sonuçlarını ve geride bıraktıklarınızı Allah’a emanet ediyorum” buyurmuştur.
Kıymetli okuyucularım, şanlı peygamberimiz(s.a) “Sadakaların en değerlisi Allah yolundaki mücahitlerin gölgelenmesi için çadır(bağışlamak), bir hizmetçiyi Allah yolunda(çalışmak üzere)hibe etmek veya at, deve gibi binilmeyi uygun bir hayvanı(bir aracı) Allah yolunda kullanmak üzere bağışlamaktadır” buyurmuştur. Ayrı bir hadiste, sevgili peygamberimiz(s.a) “Her kim Allah yolunda savaşacak bir askeri(savaş için) donatırsa kendisi de savaşmış gibi olur. Allah yolunda savaşa çıkan gazinin arkasından ailesine güzel bir şekilde göz kulak olursa o da savaşmış gibi olur” buyurmaktadır. İbadetlerini yapan bir Müslüman, “Ben iyi bir Müslüman’ım, herkes arkamdan gelsin diyemez”. Çünkü İslam’da ben Müslüman’ım diyen insanın arkasından gidilmez. Ancak ben cihat ediyorum diyen ve gerçekten de cihat eden insanın arkasından gidilir.
Kıymetli okuyucularım, cihat yapılmasaydı savaşlar ve mücadeleler verilmeseydi üzerinde oturduğumuz “vatan toprakları” kimlere döşek olurdu üzerinde kimler yaşardı düşünmek lazım. Bu bağlamda Hz. Adem(ilk insan ve ilk peygamber)’den günümüze kadar cihat eden ve hak, hakikat, adalet uğruna mücadele yapan bütün şehit ve gazileri rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Elbette gösteriş, riya ve kahraman desinler diye(Allah’ın rızasını ön plana almadan)yapılan cihatlar bunların dışındadır. Bu arada bilinmesi gereken gerçek şudur. “En büyük cihat nefislerimizle yaptığımız savaşlardır”. Ona galip gelirsek diğerlerine de galip geliriz.      
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.