SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇEVREMİZ DÜNYA VE İNSAN

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2020 17:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 17:20
Organik ahlaksızlıkların, organik edepsizlerin ve organik gösteriş budalası tiplerin çevremize, dünyaya ve insanlığa verdiği zararlar akla, hayale sığmıyor. Anasını saymayan kızlar, babasını saymayan oğlanlar, yüzleri kızarmadan kendilerini insan zanneden zavallılar. Bilmeyenler bunları adam zanneder. Çoğu bitpazarından giyinen kabadayılara benzer. Kanun tanımazlar, hukuka saygıları yoktur. Tek sermayeleri gösteriş budalalığıdır. Ağza takılması gereken maskeler ya çene altındadır ya da hıyar tonun kolundadır. Çöp bidonları onlar için hiç bir mana ifade etmez. Tükettikleri çerez kabuklarını yerlere atarlar. İçtikleri suların şişelerini sokağa bırakırlar. Gördükleri naylon poşetleri yoldan almak yerine, tekme atarak daha da rezil ve pis bir hale getirirler.

Tek kelimeyle bunlar toplumun yüzkarası, insanlığın maskarasıdır. Allah nasip ederse önümüzdeki günler mübarek Kurban Bayramı’dır. Mevsim itibari ile hava sıcaktır. Kurbanların derileri, kemikleri, kelleleri, işkembeleri mutlaka çevre temizliği göz önünde bulundurarak işlenmelidir. Gömülmesi gerekenler gömülmelidir. “Kendi ellerinizle, kendinizi tehlikeye atmayın” buyuran dinimiz dikkate alınmalıdır. Daha doğrusu herkes evinin önünü süpürmelidir. Her hizmet belediyemizin ve çöpçü kardeşlerimizin uhdesine bırakılmamalıdır. Ormanlarımız çok daha dikkatli korunmalıdır. Dünyamızın ve insanlığın yaşadığı doğal afetler asla unutulmasın. Tabiat er ya da geç ona ihanet edenlerden intikamını alacaktır. Sel felaketleri, toprak kaymaları, dolu yağmaları, şimşek çakmaları tamamen bir ikazdır. Kurunun yanında mutlaka yaşta yanacaktır. Felaketleri yaşarken Allah demek, ortalık düzelince yallah demek çare değildir.

Hem kendimiz hem de insanlık için görevlerimizi iyi yapalım, “Dikkat edin, uyanın, kendinize gelin” şeklinde kitabımız Kuran-ı Kerim’de takriben 180 yerde uyarı vardır. Bu uyarıları dikkate almayan organik hayâsızların çoğu eğitimli geçinir. Dünyamızı yaşanmaz hale getirenlerin çoğu belli kariyer sahibi tiplerdir. Allah’ın intikamı kulun intikamına benzemez. Onun için bu organik ahlaksızların hepsinden uzak duralım. İşte o zaman arzuladığımız dünya bizim olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.