SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇEVRE BİLİNCİ VE ÇEVRENİN KATİLLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2021 17:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 17:12
Dikkat edilirse dünyamızdaki ve çevremizdeki her şey belli bir ölçüde, belli bir düzen, belli bir ahenk ve belli bir güzellikle yaratılmıştır. Bilelim bilmeyelim, görelim görmeyelim çevremizdeki bütün varlıklar doğadaki (tabiattaki) var olan bütün nimetler insanlar tarafından kullanılmaktadır. Bunun içindir ki Allah ısrarla bulutların sevk ve hareketinden, dağların dimdik duruşundan, yıldızların oynaşmasından, gemilerin kuğu gibi denizlerde akıp gitmesinden değişik ve sayısız türdeki hayvanların yaradılışından mana ve anlam çıkarmamızı istemektedir.
Kötü niyetli beynelminel, kapitalizmin yerli ve yabancı uşakları, vicdansız bir şekilde çevremizi, tabiatı ve doğayı kirletip katletmektedirler. Evet ekonomik hürriyet esastır ve korunmalıdır. Bu uygulanırken doğanın, tabiatın doğal güzellikleri tahrip edilmemelidir. Rotasından çıkmış ve bilinçli olarak çıkarılmış bir ekonomik hırsla 'Bırakınız yapsınlar, bırakınız kessinler, bırakınız kirletsinler ve bırakınız kazıp traşlasınlar' mantığı ile çevremiz perişan edilmiştir. Teneffüs ettiğimiz hava, içtiğimiz su, yediğimiz gıdalar, ekmeğimiz dahi şüpheli hale gelmiştir. Alınan tedbirler kesilen cezalar göstermelik olmaktan ileri geçmemiştir. Naylon ve dandik projelerle çöp bidonları bazı yerler ve sokaklar maviye, yeşile boyanmış adına çevrecilik denilmiştir. Bu bile tam bir katmerli aldatmacadır. Anadolu'nun toprağı bile kirletilmiştir. O yüzden organik ürün arayışı devreye sokulmuştur. Denizlerimiz ve deniz ürünleri, akarsularımız ve onların içinde yaşayan balıklar, derelerimiz, göletlerimiz, barajlarımız zehirlenmiştir. Bazı bölgelerde derelerin rengi değişmiş bazen kızıl, bazen yeşil, bazen de köpüklü akmaya başlamıştır. Hormonlu ve GDO'lu ürünler gençlerimizde kısırlık oranını kat kat arttırmıştır. Doğanın tabiatın ve çevrenin bu denli kirletilmesi doğal afetleri tetiklemiştir. Yeraltı sularımız bile tehlikelerle karşı karşıyadır.
Bütün bunların sebebi bir takım maddekolik, paraperest, kapitalist ruhlu çevre katili kişilerin vurdumduymazlığı yüzündendir. Plastik ve naylon medeniyetinin hayranları bilmeliler ki yarın kazdıkları kuyularda onlar da boğulacaklar. Ne güzel söylemiş şair: "Suyumuz da mikrop, havamızda kir. Ülkeden kaldırdık güzellikleri. Çıplak dağlar utancından eğilir. Kökünden yoldurduk güzellikleri. İnce hesaplarla biz bizi yerken, ya sabah geç geldi ya akşam erken. Saklı vitrin, kafes, akvaryum derken, zindana doldurduk güzellikleri. Yeşili bölüştü dayılarımız, talana uğradı kıyılarımız. İyilik görmedi iyilerimiz, açmadan sol durduk güzellikleri. Hayalet sarıldık gerçek yerine, resmi kokladık çiçek yerine. Kullandık kalemi mertek yerine. Biz bize güldürdük güzellikleri." Başka ne diyelim, ne yazalım  Allah şahittir ki hakkımız varsa haram olsun.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.