SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇEVİR GAZ YANMASIN MANTIĞI

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2022 16:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2022 16:48
Kıymetli okuyucularım.
 İnanmış bir insan için dünyamızla alakalı bütün işlerimiz ve düşüncelerimizin aynı zamanda ahiretimizle de ilgili olduğunu bilmemiz lazımdır. Çünkü dünyamızla ilgi bütün işlerimiz ve davranışlarımız aynı zamanda ahiretimizi de ilgilendirmektedir. Bu bakımdan her türlü iyilik ve güzellik hiç şüphesiz ahiret hayatımıza yansıyacaktır. Zerre kadar iyilik ve zerre kadar kötülük karşımıza çıkacaktır. İslam inancında “sevap” her türlü iyi, doğru, faydalı, güzel, adaletli ve dürüst davranışların adıdır. Günah ise çirkin olan hırsızlık, yolsuzluk, vurgun, soygun, Allah’a isyan, insanlara kötülük, rüşvet, zina, hayasızlık, aldatma, yalan konuşma, millet malına tecavüz ve benzeri hoş görülmeyen davranışlardır. Gösteriş, riya, kendini beğenme, insanları aldatma, hile ve benzeri tutuklularda kötülüklere dahildir.

Kıymetli okuyucularım.
Müslüman adama düşen görev Allah ve Peygamber’imiz (ona selam olsun) tarafından gelen ikazlar ve mesajlara bağlı kalarak temiz olan yaratılışımıza yakışan sevaplara yönelmek kötü ve çirkin olan davranışlardan kaçmaktır. Çünkü günah ve kötülüklere yönelen insanlar kendilerine verdikleri zarar ve ziyanın ötesinde, içinde bulundukları ve yaşadıkları topluma yönelik bir tehlike ve tehdit unsuru oldukları asla gözden kaçırılmamalıdır. Müslüman adamın düşüncesinden fert ve toplum bütündür. Tehlike ise günah ve kötülüklerin, çirkin işlerin, çöküşü hatta yok oluş bu sebeplerdendir.

Kıymetli okuyucularım.
Hz. Ömer’in (R.A) tabiriyle: “ Bugün Vahiy kesilmiştir. Biz, sizleri ancak şu anda apaçık olan davranışlarınız sebebiyle sebebiyle hesaba çekeriz” buyurmaktadır. Gizli hallerin hesabını ancak Allah sorar. İşte bunu fırsat bilenler “Çevir gaz yanmasın” mantığı ile bütün rezaletleri meşru gösterme gayreti içinde hareket ederler. Yani minareyi çalarken kılıf hazırlamak mahareti gösteriler. Günümüzün yaygın ve çirkin olayları dünya genelinde incelenirse (İslam alemi dahil) çoğunun Kıyamet alametlerinden olduğu görülür. Sevgili Peygamberimiz (s.a) ahir zamanda meydana gelecek hadisleri sıralarken bunlara işaret etmiştir. Allah’ın irade ve taktirinde olan mutlak zaman dilimi, insanların hesaplarıyla sınırlandırılan “İzafi zaman dilimiyle” kıyaslanamaz. Çevir gaz yanmasın diyerek her türlü rezalete yataklık yapanlar pişman olacakları günü beklesinler.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.