SON DAKİKA
Hava Durumu

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2021 15:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2021 15:11
Kıymetli okuyucularım
1 Ekim - 7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Camilerimiz Kâbe'nin birleştirici ve toplayıcı ruhunun bulunduğu yer ve bölgedeki temsili mekânlarıdır. Onun için şerefli ve seçkin mekânlardır. Minber ve kürsüleri ile hakkın hakikatin doğruluk ve dürüstlüğün anlatıldığı müstesna yerlerdir. Tarih boyunca fonksiyonunu korumuştur. Camilerimiz toplu olarak ibadetlerimizi yaptığımız mekânlar olması itibarıyla temiz ve bakımlı bir o kadar da sade olmalıdır. Cami ile çok sayıda insan girip çıktığı için temizliği tam olarak yapılmalıdır. Hem toplum sağlığı hem de dinimizin, "Temizlik imandandır" mesajı ve öğretisi dikkate alındığında bu önemli mekânların temizliği bir kişiyle olmaz. İç temizliği kadar dış ve çevre temizliği de dikkate alınması gereken camilerimiz hiç olmazsa haftada bir gün umumi temizliğe tabi tutulmalıdır. Gönül ister ki bu temizlik ibadet aşkı ile bölge ve mahalle sakinleri tarafından yapılsın. Elbette tarihi ve büyük camilerimizde mümkün değildir. Ancak bilinen bir gerçek vardır ki Müslüman Türk milleti olarak mabetlerimiz her zaman titizlikle korunmuş ve bakılmıştır. Bu bağlamda din hizmeti veren görevli kardeşlerimizin tutum ve davranışları önemlidir.

Kıymetli okuyucularım
Gerek minberlerden (hutbe okunan yer) gerekse kürsülerden yapılan vaazlar ve okunan hutbeler sayesinde birliğimiz beraberliğimizin bölünmez bütünlüğünü, sosyal ve kültürel değerlerimizin topluma ulaştırılması, cemiyeti tehdit eden çirkin ve kötü şeylerin insanlara bildirilmesi için camiler son derece kıymetlidir. Bunun için camilerimize asla siyaset girmemelidir. Çünkü camiye her görüşten her siyasi anlayıştan insanlar gelmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan bütün görevli personelin hiçbir şekilde siyasi partilere üye olmaları, bir siyasi partiye övmeleri (met etmeleri) bir kişinin ya da bir zümrenin yararına yahut zararına olacak tavır ve eylemde bulunmaları, cinsiyet, ırk, dil, ideoloji, mezhep gibi konularda ayrım yapması kesinlikle yasaktır. Sadece imam ve müezzin kuran kursu öğrencileri, vaizler değil ilçe müftüleri il müftüleri merkez görevlileri, başkan dâhil hiçbirisi siyaset yapamaz. 02-01-1995 Tarihli Genelge ile bunlar belirlenmiştir.

Son günlerde Diyanet İşleri Başkanı'nın sıkça gündeme gelmesi bu bağlamda üzücü olmuştur. İmamı Azam'ın Emevi Halifesi'nin talep ettiği fetvayı vermediği için hücreye atılıp şehit edildiği bilinmektedir. Bu duygularla camiler ve din görevlileri haftasının hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.