SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇAĞDAŞ MIYIZ YOBAZ MIYIZ BELLİ DEĞİL?

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2018 21:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 21:26
Üzülmemek elde değil. İster istemez insanın aklına şu sorular geliyor. Kim bu vurdum duymazlar, kim bu ukala takımları, kim bu zibidi, züppeler. Bunlar çağdaş mı, yobaz mı, medeni mi, gerici mi hangi familyaya giriyor. Cevapları kendilerinin vermesi için zikrettiğim ve sorguladığım sözlerin izahını kısaca yapmak istiyorum. Bende bunları erbaplarından, hocalarından okudum ve öğrendim. Merhum Menderesi’nde hocası olan ve cumhuriyet döneminin yetiştirdiği en müstesna hukukçularından olan rahmetli Ali Fuat Başgil “çağdaşlığı” şöyle tarif ediyor.
“Dini, milli, idari, adli, hukuki, iktisadi ve ekonomik yönden şuurlandırılmış insana çağdaş insan denir. Bu insanlardan meydana gelmiş topluma da çağdaş toplum denir. Ölçü böyle konulmuş ve tamda yerli yerine oturmuş. Bunların her birerleri için bırakın bir makaleyi belki de birkaç kitap yazmak mümkündür. Ben işin başka bir yönünü ele almak istiyorum. Sokaklarda yürürken naylon torba parçaları, patlamış balonlar, pet şişeler, çekirdek kabakları, sigara izmaritleri, affederisiniz balgam ve tükürük görüntüleri adeta içimizi burkuyor. Parklarda ve banketlerde manzara daha da değişik. Bunlara ilave olarak kullandığı motorun veya arabanın egzozlarını  değiştirip serseri mayın gibi kullananlara ve delicesine bağırtanlara az da olsa rastlıyoruz. Hele hele gecenin yarısında hasta olanlar, uyuyanlar, bebekler, yaşlılar düşünülmeden kuduz ve deli dana gibi bağırtarak sokaklarda gezenlere ne demek lazım? Günde kaç kişi bunların gıyabında küfrediyor belli değil.
Bir de bunlar genç delikanlı geçiniyorlarsa daha da vahim. Öyle ya delikanlı kendisine, anasına babasına küfrü kabul etmez. Acaba diyorum bu takım herkes bize mi bakıyor zannediyor, diye merak ediyorum. Kim olursa olsun bu tiplere başta kendi aileleri karşı çıkmalı, toplum açık olarak tepki vermeli ve şikayetçi olmalıdır. Mesela ben çok rahatsız oluyorum ve şikayetçiyim. Ama evimde yatarken ya da ilacımı kullanıp otururken bu züppelerin plakalarını almam mümkün değil ki. Zaten sağlıklı olsam vallahi çıkarım önlerine “Utanmıyor musunuz, bu ne terbiyesizlik” diye sorarım.
Elbette ilgili birimler başta belediyemiz olmak üzere bunlara karşı duyarlı olurlar diye düşünüyorum. Suç işleyen kızım Fatıma da olsa cezalandırırım” buyuran Allah Resulu bu bağlamda en açık örnektir. Bunlar kim ya da kimin çocukları olursa olsun, görüşleri ne marka yazarsa yazsın açıktan yobaz ve çağdışı olduklarını haykırırım. İnşallah okurlar ve kendilerine çeki düzen verirler. Saygılarımla.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.