SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyük Orta Doğu Projesi nedir, ne değildir?

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2019 21:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 21:45
Amerika’ya göre bu proje Ortadoğu, Afrika ve Asya’yı içine alan yeni bir ılımlı İslam kuşağı denilen ya da ‘İslam coğrafyası dönüşüm stratejisi’ olarak geliştirilmiş bir projedir. Resmi adı genişletilmiş Orta Doğu ve Kuzey Afrika Projesi (GOKAP) olarak ortaya çıkmıştır. Pratikte Fas, Moğolistan, Çeçenistan, Yemen’le birlikte Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin de yer aldığı ülkelere yönelik demokratik, siyasi, hukuki, bilgi, eğitim, ekonomi, sosyal ve güvenlik boyutlarını içeren bir ‘Ilımlı İslam Kuşağı’dır. Bir başka ifadeyle petrol kaynaklarına ve dünyaya yayılan petrol boru hatlarına, doğal kaynaklara, ileride eğer bir üçüncü dünya savaşı çıkarsa nedeninin ‘su kaynakları’ olacağını göz önünde bulundurursak, uygulamaya kaynak istenen bu projenin, yani Büyük Orta Doğu (BOP)un Amerika, İngiltere ve onlarla birlikte hareket eden İsrail açısından önemi ortadadır. Bu güne kadar Amerika’nın iştahını kabartacak kaynaklara, madenlere sahip olan ülkeler hep onun gündeminde olmuş, birer birer ele geçirilmeye çalışılmıştır. İşte büyük orta doğu projesi ile doğal kaynakların yer aldığı coğrafyayı bütünü ile zabtu rapt altına almak ve daha kolay olarak yönetmek planlanmıştır. Böyle bir ortamda Türkiye bu proje içinde çok önem arz etmektedir. Çünkü diğer ülkeler yönetim şekli, millet olma,teknoloji ve diğer sebeplerden dolayı geri kalmış ve bölünmeye açıktırlar. Etnik yapı, mezhep siyaseti itibarı ile geri kaldıkları açıktır. Ancak yüzyıllardan beri başkaları tarafından devamlı parçalanmak istendiği halde Allaha şükürler olsunki Anadolu coğrafyası bugün hala dimdik ayaktadır. İşte bu durum kirli planların sahipleri olanların içlerini iyice kemirmektedir.
Bu sebepten dolayı Türkiye üzerinde çok daha kuvvetli planlar yapmayı öne çıkarmışlardır. Sebebi ise güçlü, birlik ve beraberlik içinde olan bir Türkiye’nin var olduğu bölgede kimse istediği gibi at koşturamayacaktır. Bunun bilincinde olanlar Türkiye’nin parçalanması için gereken ne varsa yapmaktadırlar. Bu sebepten dolayı Türk devletini “Eş başkanlık” adı altında aynen BOP’da olduğu gibi yanlarına alarak amaçlarına ulaşmak istemektedirler.
Dünün medeniyetler ittifakı, dinler arası diyolog fikirleri ve ihanetleri bu ana projenin gerçekleşmesi için ortaya konulan politikalardır.  Bu fikirlerle Türk devleti törpülenmek istenmekte, misyonerliğe açık faaliyetlerle ılımlı İslam kuşağında yer alması sağlanmaya çalışılmaktadır.
DEVAM EDECEK…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.